Praha Jeruzalém

Vychází čtvrtý díl magazínu ICEJ Obrazy z Jeruzaléma

V tomto dílu se věnujeme konfliktu, který kolem Izraele panuje od jeho vzniku. Připomeneme okolnosti šestidenní války, v jejímž důsledku získal Izrael přístup k území, na němž se odehrávaly biblické dějiny židovského lidu. Většina světa mu však říká území okupované. Podíváme se i na nově objevená místa v Jeruzalémě dokazující židovskou přítomnost ve starověku. A biblický výklad pasáže z proroka Ezechiele poukáže na duchovní kořeny tohoto sporu.

Je důležité rozumět tomu, že jasný biblický názor na to, komu patří izraelská země, neznamená nepřátelství vůči Arabům. ICEJ slouží všem obyvatelům Svaté země a v tomto dílu se seznámíte s pomocí, kterou poskytujeme arabským křesťanům v Betlémě a v Jeruzalémě. 
  
Najdete zde také krátké reportáže z akcí, které na podzim proběhly. V Českém Těšíně se uskutečnila první konference ICEJ s židovskými a arabskými hosty. Z online oslavy sukótu zprostředkujeme píseň Bitfila Amen, modlitbu za mír, kterou nazpívali křesťané z třiceti zemí a která na sociálních sítích v Izraeli zaznamenala během několika dnů více než sto tisíc zhlédnutí.

Video magazín Obrazy z Jeruzaléma vzniká ve spolupráci české a slovenské kanceláře Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém s použitím originálních materiálů z centrály ICEJ v Izraeli. Všechny díly najdete na YouTube kanálu ICEJ CZ, k jehož odběru vás zveme:

https://www.youtube.com/user/icejczech

Přáli bychom si, aby se pro vás tento půlhodinový magazín stal příležitostí zastavit se v dnešní uspěchané době a nechat se inspirovat obsahem, který jinde nenajdete. Udělejte si čas a podívejte se s námi do Izraele.

Náš tým pracuje ve svém volném čase bez nároku na odměnu. Pokud naši práci budete chtít podpořit zpětnou vazbou nebo finančním přispěním, obraťte se na kancelář ICEJ prostřednictvím e-mailu: info@icej.cz

Projekty ICEJ můžete podpořit zde:
V České republice:
https://icej.cz/clanek/68/
 
Na Slovensku:
https://www.postopachhrdinov.sk/podporit/ 
https://www.icej.sk/icej-aid/ 

Mojmír Kallus

 

13.11.2021 04:41 Radek Hejtet542Zdroj: Youtube.com