Praha Jeruzalém

To, co bylo kdysi omezeno na nacistické Německo, dnes prostřednictvím palestinské propagandy otrávilo velkou část svobodného světa. Op-ed.

Autor: Melanie Phillips 25. listopadu 2022 7:46

Byl to další epický týden západního pokrytectví. A byl to další epický týden pro lhostejnost nebo ještě něco horšího vůči Izraeli. Obojí spolu samozřejmě úzce souvisí.

Ve středu byl zavražděn šestnáctiletý Aryeh Schupak a více než tucet dalších lidí bylo zraněno, z toho nejméně jeden těžce, když na autobusové zastávce v Jeruzalémě vybuchla bomba naplněná hřebíky a kuličkovými ložisky. Krátce poté vybuchla další dálkově řízená bomba na jiné autobusové zastávce ve městě.

Bidenova administrativa přispěchala s odsouzením bombových útoků. Ministr zahraničí Antony Blinken prohlásil, že Amerika „stojí rozhodně na straně Izraele tváří v tvář teroristickým útokům, k nimž došlo dnes ráno v Jeruzalémě“, a zopakoval, že „náš závazek vůči bezpečnosti Izraele je nepohnutelný“.

To je odporné tvrzení. Tyto útoky, stejně jako ostatní vlna teroristických útoků na Izraelce v posledních měsících, jsou do značné míry výsledkem neutuchajícího podněcování Palestinské samosprávy ve školách a médiích a také odměn teroristům a jejich rodinám ve formě „plateb za vraždy“.

Izraelští Židé nejsou jediným terčem palestinského arabského teroru. Ve stejný den jako bombové útoky unesl dav palestinských arabských ozbrojenců z nemocnice sedmnáctiletého izraelského Drúze Tirana Fera, který byl těžce zraněn při autonehodě v Jenínu, údajně proto, že ho mylně považovali za izraelského vojáka.

Podle Ferovy rodiny teroristé vtrhli do nemocnice, odpojili ho od dýchacího přístroje, když ještě žil, a hodili ho do auta. Jeho tělo bylo vyzvednuto izraelskými a palestinskými bezpečnostními silami a následující den vráceno rodině.

Vzhledem ke své roli při podněcování a financování takového teroru by vedení Palestinské samosprávy bylo v každém civilizovaném vesmíru považováno za vyvrhele. Bidenova administrativa ji však nadále financuje a považuje ji za hodnou státu.

Den před bombovými útoky vyšlo najevo, že USA zlepšily své vztahy s palestinskými Araby a jmenovaly zvláštního zástupce pro palestinské záležitosti.

Tuto zbrusu novou pozici bude zastávat Hady Amr, který je v současné době zástupcem náměstka ministra zahraničí pro izraelské a palestinské záležitosti. Amr má na svém kontě mimo jiné prohlášení: „Inspirovala mě palestinská intifáda“ – teroristický útok, při němž bylo zavražděno nebo zmrzačeno přibližně 1 000 Izraelců – nepravdivé obvinění Izraele z „etnických čistek“ a výzvu k uzavření dohody s Hamásem.

Bidenova administrativa má opravdu daleko k „nepohnutelnému“ závazku vůči bezpečnosti Izraele – podkopává ji na každém kroku.

Tento týden se však rozhořčení Západu nesoustředilo na nic z toho, ale na „pokrytectví“ pořádání mistrovství světa ve fotbale v Kataru. Katar totiž s homosexuály zachází otřesně a kapitánům týmů bylo na protest zabráněno nosit na rukávech duhové LGBT motivy.

Katar však není jen despotickým státem, který upírá lidská práva všem. Je také hlavním plátcem Hamásu, islamistické skupiny, která řídí Gazu jako policejní stát, neustále se pokouší vraždit Izraelce a jejíž charta ji zavazuje k vyhlazení Izraele a všech Židů na světě.

Každý fotbalový tým, funkcionář FIFA a fotbalový fanoušek, který se účastní mistrovství světa ve fotbale a přispívá na miliardy, které Katar vydělává na pořádání této akce, tak nevyhnutelně přispívá k pekelnému programu Hamásu, který vraždí Izraelce a utlačuje vlastní lid.

Je nemyslitelné, aby jakýkoli západní fotbalový tým nosil na svých páskách izraelskou vlajku na znamení solidarity s izraelskými oběťmi palestinského arabského a muslimského teroru. Přesto bylo letos na území Izraele a sporných území zaznamenáno více než 2 200 takových útoků, při nichž zahynulo 30 lidí.

V březnu došlo k sérii střelby, bodných útoků a útoků autem v Beerševě, Jeruzalémě, Hadeře a Bnej Braku. V dubnu byli v centru Tel Avivu zastřeleni tři civilisté.

V květnu byli tři Izraelci zabiti a čtyři zraněni při útoku sekerou v centru města Elad. Minulý měsíc byl poblíž Kirjat Arby v Judeji zastřelen Izraelec. Začátkem tohoto měsíce byli poblíž judského města Ariel pobodáni tři Izraelci.

Minulý týden došlo ke dvěma střeleckým útokům v severním Samaří. Minulou neděli v noci byl ve stejné oblasti odvrácen útok s hromadnými oběťmi, když předčasně explodovala bomba umístěná v autě, která zřejmě mířila na strážní věž izraelské armády.

Žádný z těchto útoků si nezasloužil více než letmou zmínku v západních médiích, která mohou zaručeně propuknout ve vulkanické odsouzení, pokud Izraelci začnou způsobovat jakékoli palestinské oběti ve snaze zabránit dalším zvěrstvům.

Pro západní liberály je utrpení izraelských obětí z rukou palestinských Arabů téměř neviditelné. Stejně tak je neviditelné utrpení palestinských Arabů pod jejich vlastními vůdci.

Zdá se, že západní liberálové nevidí, že palestinští vůdci vězní, mučí a zabíjejí své vlastní lidi. Nevidí palestinské útoky na křesťany nebo drúzy. Nevidí, že Hamás shazuje homosexuály ze střech.

Minulý měsíc byl v Hebronu unesen, sťat a rozčtvrcen Ahmad Abu Marhia, 25letý palestinský Arab, který žil v Izraeli v azylu a obával se o svůj život ze strany své rodiny a obyvatel své vesnice.

Liberální média většinou mlčela. V amerických kampusech se nekonaly žádné demonstrace. Americký velvyslanec v Izraeli Thomas Nides na Twitteru vyjádřil zděšení nad vraždou, ale nápadně zamlčel, že oběť uprchla ze své vesnice v Palestinské autonomii a našla útočiště v Izraeli, protože byla homosexuálem.

Západní liberálové mají v hlavách zafixovanou falešnou představu, že palestinští Arabové jsou utlačovanými oběťmi Izraele, a proto nemohou dělat nic špatného. Současně tito liberálové vymazali Izrael ze svého morálního vesmíru, takže Izraelci nemají stejné právo na existenci jako západní liberálové sami.

Jak si můžeme vysvětlit tento ohromující a šokující způsob myšlení?

Dějiny židovského národa nám říkají, že když kultury sužují děsivé síly, které zjevně nikdo nemůže ovlivnit, jsou za příčinu označováni Židé. Přičítání viny Židům je způsob, jakým se prostomyslní lidé po celé generace snažili pochopit smysl nepochopitelných hrozeb.

Ale vždycky se najde nějaký katalyzátor: Lidé, kteří na Židy skutečně ukazují prstem a podněcují proti nim dav. Ve středověku to byla církev. V minulém století to byl Hitler. Dnes jsou to palestinští Arabové.

Společným faktorem je jejich psychotická démonizace židovského národa. Existuje však ještě ničivější souvislost.

Válka proti nacistům byla vedena na obranu svobodného světa, který byl náležitě zachráněn před invazí, zotročením a tyranií. Válka však nebyla vedena na záchranu Židů. Západ totiž před vyhlazováním Židů zavíral oči, o čemž byli západní představitelé v té době dobře informováni.

Velká část Západu považovala Hitlera za zrůdnou úchylku, které se podařilo Němcům vymýt mozky a přimět je, aby podporovali jeho psychotické blouznění. Ale na Blízkém východě byli palestinští Arabové Hitlerovou legií. Vedl je jeruzalémský muftí Hadž Amín al-Husajní, který se zavázal vyhladit všechny Židy na Blízkém východě, pokud Hitler vyhraje válku.

Al-Husajní je vychvalovaným vzorem a inspirací Mahmúda Abbáse. Palestinská propaganda v souladu s tím využívá nacistické postupy a obrazy démonizující židovský národ. Západ však žádný z těchto démonických antisemitismů nikdy nepřiznal. Americká vláda se o něm nikdy nezmiňuje. Ani Britové nebo Evropané. Místo toho si Západ démonizaci židovského státu ze strany Palestinců osvojil.

Nacistické Německo bylo poraženo. Ale paranoidní a vyhlazovací antisemitismus, který ho podněcoval, nyní proniká do národů, které ho porazily. To, co se kdysi týkalo pouze Německa, nyní prostřednictvím palestinsko-arabské propagandy otrávilo velkou část Západu.

Proto se Izrael stal hromosvodem pro jev, který se objevuje v celé historii: Obviňování Židů ze zla celého světa.

Může se to zdát být krutým ponaučením – nicméně si ho musíme osvojit.

Melanie Phillipsová, britská novinářka, hlasatelka a spisovatelka, píše každý týden sloupek pro JNS. V současné době pracuje jako sloupkařka pro londýnské Timesy a její osobní a politické paměti Guardian Angel vyšly v nakladatelství Bombardier, které vydalo také její první román The Legacy.

27.11.2022 05:03 Daniel Žingor482Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova