Praha Jeruzalém

Bidenovy činy a noví aktéři jeho administrativy říkají těm kdo nenávidí Izrael, tedy Palestinské samosprávě, Hamasu a Íránu, že je ve skutečnosti na jejich straně … ne na té izraelské. Názor…

Autor: Jeff Dunetz, 15. května 2021 22:18

Násilí ve Svaté zemi se stejně jako vina za vzniklý konflikt rychle šíří. Kontroverzní obvinění přišlo od senátorky Marshy Blackburnové (republikánky za Tennessee), která směrem k antiizraelským útokům tweetovala: „Pokud by byl v úřadu Trump, nemohl by tento konflikt nikdy propuknout.“

Její zpráva by neměla budit kontroverze, protože je to pravda. Netvrdím, že Joe Biden požádal o antiizraelské násilí. Přesto věřím, že činy prezidenta Bidena a jeho týmu zapříčinily velkou část násilí, které tento týden na Středním východě propuklo, reálně zapříčinily a to tím, že dal jasně najevo, že za této vlády bude podpora Izraele ze strany USA pouhou frází.

Biden a jeho antiizraelský tým Obamových protektorů vlili antiizraelské triádě, Palestinské samosprávy, Hamasu a jejich íránským dobrodincům, do žil důvěru, že podpora Izraele nebude pro tuto administrativu nic jiného než hromada sladce znějících politických keců.

Hlavním poselstvím pro triádu nenávidějící Izrael bylo množství lidí, které Biden pro svou administrativu najal a kteří mají dlouhou protiizraelskou historii: jedna z nich Neera Tanden nebyla Senátem do funkce schválena, ale mnoho dalších schváleno bylo, nebo bylo uvedeno do pozic, kde není třeba souhlasu Senátu. Je jich mnohem víc, ale zde je ukázka těch, kdo z jeho týmu nenávidí Izrael:

• Robert Malley – íránský vyjednavač

• Sarah Margon – náměstkyně ministra zahraničí pro demokracii a lidská práva

• Reema Dodin – zástupce ředitele Úřadu pro legislativní záležitosti Bílého domu

• Maher Bitar – hlavní ředitel pro zpravodajství v Radě národní bezpečnosti.

• Hady Amr – zástupce náměstka ministra pro izraelsko-palestinské záležitosti (někteří lidé tvrdí, že je protiizraelský, jiní, že je antisemita. Nicméně skutečnost, že právě tohoto muže Biden poslal do Izraele, aby zde tento týden uklidnil násilí, je další zprávou pro svět, že reálně podporuje PA a Hamas).

• Karine Jean Pierre – zástupkyně tiskového mluvčího

• Colin Kahl – podtajemník pro obranu politiky

• Tony Blinken – ministr zahraničí (nemůže se rozhodnout, zda je protiizraelský, nebo jen sympatizuje s Íránem a teroristy)

• Avril Haines – ředitelka národní zpravodajské služby (DNI)

A samozřejmě je tu klimatický guru John Kerry, který nejenže, aby získal souhlas s protiizraelskou dohodou JCPOA, tak Americe lhal a při různých příležitostech našeptával Íránu a palestinskému prezidentovi, aby s Donaldem Trumpem nejednali, protože stejně bude brzy mimo úřad (to jim říkal v roce 2018), ale vyzradil íránskému ministru zahraničí Javadovi Zarifovi informace o více než 200 utajených izraelských útocích na íránské zájmy v Sýrii.

 

Pokud toto nevysílá antiizraelské triádě poselství o tom, že jsou proizraelské deklarace Joe Bidena jen prázdná slova, tak potom co?

Potom tedy tady ještě máme zprávy o tom, že už dělá ústupky Íránu, který financuje Hamas, aby dosáhl svého konečného účelu dostat USA zpět do JCPOA, což vystaví sunnitské muslimské státy, Izrael a hlavně USA existenčnímu ohrožení.

Biden ignoruje Taylor Forceho zákon a slíbil, že poskytne Palestinské samosprávě pomoc ve výši 75 milionů dolarů. Taylor Forceho zákon, který byl přijat v roce 2018 oběma komorami Kongresu a podepsán prezidentem Trumpem, zastavuje americkou hospodářskou pomoc Palestinské samosprávě, dokud PA nepřestane vyplácet krvavé peníze teroristům a jejich rodinám. Palestinská samospráva sice platit krvavé peníze a odměňovat teroristy nepřestala, ale Biden jí tuto pomoc stejně posílá.

Prostřednictvím ministra zahraničí Blinkena obnovil Biden americké financování UNRWA, Organizace spojených národů pro pomoc a práci. UNRWA umožnila svým zařízením a dokonce i jejich školám působit jako teroristické základny a v jednom případě, když byla UNRWA přistižena při skladování raket ve svých školách, tak je předala zpátky Hamasu, aby mohl pokračovat ve střelbě na nevinné Židy. Tyto rakety mohly být součástí té palby, kdy jich bylo tento týden na Izrael odpáleno více jak 1300. UNRWA také prosazuje lež, že je tu stále více než 5 milionů palestinských uprchlíků. V roce 2012 se odhadovalo, že jich z roku 1948 ještě zůstávalo naživu asi 30 000. O deset let později jich tedy musí být zákonitě méně.

Na druhou stranu byly deklarace Donalda Trumpa o podpoře židovského státu mnohem víc než jen prázdná slova. Na rozdíl od těch Bidenových vyslaly Trumpovy akce té protiizraelské trojici jasné poselství, že je pro něj Izrael spojencem.

Uvádím některé z Trumpových proizraelských kroků:

• Odstoupil od katastrofické jederné dohody s Íránem.

• Uvalil a stále ještě ukládá sankce vůči Íránu.

• Oficiálně uznal Jeruzalém za hlavní město Izraele.

• Přesunul velvyslanectví USA z Tel Avivu do Jeruzaléma.

• Podepsal Taylor Forceho zákon zakazujíící, aby mohly být finanční prostředky USA použity na výplaty teroristů k mrzačení a vraždění Američanů a Izraelců (tedy politiky Pay for Slay).

• Uznal svrchovanost Izraele nad strategickými Golanskými výšinami.

• Přestal financovat podněcovatele terorismu UNRWA a zavřel kancelář OOP ve Washingtonu.

• Jmenoval nejvíc proizraelskou velvyslankyni USA při OSN za celá desetiletí. Ta se jako hlas Trumpovy administrativy rázně stavěla proti jakýmkoli antiizraelským akcím OSN.

• Postavil se proti členům Kongresu, kteří podporovali BDS.

• Deklaroval, že izraelské osady v Judeji a Samaří jsou podle mezinárodního práva legální.

• Obhajoval absolutní právo Izraele na sebeobranu.

• Zprostředkoval tři různé smlouvy mezi arabskými zeměmi a Izraelem. Vytvořil dohody pro ty arabské národy, které uznaly Izrael, vyměnily si s ním velvyslance a začaly s ním obchodovat.

Proizraelskou administrativu Donalda Trumpa zahájilo osm let nejvíc protiizraelské Obamovy administrativy v historii vůbec a teď, když je prezidentem Joe Biden, přišla nová vláda vedená Obamovými lidmi a nový prezident, který se ze všech sil snaží naplinit antiizraelskou politiku svého mentora.

Pokud by v roce 2020 vyhrál volby Trump, byli by všichni Izraelci a Palestinci, kteří tento týden zemřeli či zemřou, v bezpečí. Trump podpořil svá slova činy, které prokázaly, že je Izrael důležitým spojencem Ameriky. Biden také někdy „promluví“, ale lidé, které si najal a činy, které podnikl, mluví jinak.

Bidenovy činy a noví aktéři jeho administrativy říkají těm kdo nenávidí Izrael, tedy Palestinské samosprávě, Hamasu a Íránu, že je ve skutečnosti na jejich straně … ne na té izraelské.

Poznámka pro ty, kteří stále ještě chtějí nazývat Gazu pod správou Hamasu okupovanými územími – Izrael se z Gazy stáhl v srpnu 2005, tedy před šestnácti lety. Tuto skutečnost mohu osobně potvrdit, protože jsem v té době v Izraeli byl.

Jeff Dunetz je editor a vydavatelem blogu „The Lid“. Politickým publicistou Židovské hvězdy a spoluredaktorem týdenního rozhlasového pořadu Host of The Lid Radio v SHR Media. Je také lídrem společnosti Herut NA – Unapologetic Sionists!

19.05.2021 06:11 Daniel Žingor447Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova