Praha Jeruzalém

O zrušení Khameneiho twitterového účtu bylo žádáno už několikrát. Všechny tyto žádosti však byly, jak víme, ignorovány.

Autor: Giulio Meotti, Itálie, 4.6.2020 19:30

Účty strany Golden Dawn v Řecku a německé neonacistické skupiny Better Hanover byly zrušeny – to jen abychom zmínili alespoň některé profily, které Twitter zakázal pro porušování pravidel proti nenávistným projevům, antisemitismu a rasismu. Nebo byl vůdce Nation of Islam Louis Farrakhan donucen smazat tweet, ve kterém srovnával Židy s „termity“.

Když však Nejvyšší vůdce Íránské islámské republiky, Ayatollah Ali Khamenei, přirovnává izraelské Židy k „rakovině“, tak to Twitter glosuje.

Khamenei zveřejnil obrázek s citátem „konečné řešení“. Vidíme na něm Jeruzalém obsazený teroristy. Už tu nejsou žádní Židé a nápis říká: „Palestina bude svobodná. Konečné řešení“.

Okamžitě byly podány žádosti o zrušení Khameneiho twitterového účtu. Žádosti, které, jak víme, byly ignorovány. Khamenei na Twitteru jen „objasnil“, že výraz „konečné řešení“ (poprvé použitý nacisty ve Wannsee) neodkazuje na Židy, ale „pouze“ na Izrael. Svůj nový tweet uzavřel slovy: „Eliminace Izraele & nastane to“. A Írán, aby zajistil, že to „nastane“, financuje protiisraelské teroristické skupiny miliardami dolarů.

Jack Dorsey, nový izraelský ministr pro strategické záležitosti, požádal dopisem Orita Farkash-Hacohena, generálního ředitele Twitteru, o „okamžité zrušení“ Chameneího účtu „kvůli jeho neustálému zveřejňování antisemitských a genocidních příspěvků“. Už před rokem totiž tweet íránského vůdce vyvolal pochybnosti o podmínkách provozu této služby. Khamenei tehdy tweetoval: „Izrael je rakovina, zhoubný nádor v oblasti západní Asie, který musí být vykořeněn a odstraněn: je to možné a stane se to“.

Pravidla Twitteru určují: „Nemůžete hrozit násilím nebo vyjadřovat touhu po ublížení na zdraví, smrti nebo nemoci jak jednotlivci tak i skupině lidí.“

Přesto, když jsou Khameneiho tweety opakovaně nahlašovány, odpověď je vždy stejná: „Nedošlo k porušení pravidel Twitteru proti hrubému chování“.

Twitter právě teď zasáhl a skryl tweet Donalda Trumpa proti hlasování poštou. Na konci tohoto ukrytého tweetu amerického prezidenta dala sociální síť razítko „neopodstatněné“.

„Tyto THUGS znevažují vzpomínku na George Floyda a to já nedovolím,“ tweetoval Trump krátce před 1:00 v pátek v noci a dodal: „Jakýkoli problém a převezmeme kontrolu, když začne rabování, začneme střílet.“. „Tento Tweet porušil pravidla Twitteru o glorifikaci násilí,“ se píše na šedém poli zakrývající tuto zprávu, ta je čitelná jen, pokud si ji rozkliknete.

Na Khameneiho tweetech, které volaly po zničení šesti milionů izraelských Židů, se nikdy nic takového neobjevilo.

Žijeme tedy v paradoxu.

Paradoxem je, že The Global Times, druh britského listu Čínské komunistické strany, šíří na Twitteru, který je v Číně zakázán, protiamerickou propagandu, o tom, jak COVID-19 přivezli do Wuhanu minulý podzim američtí vojáci. Twitter mezitím zakryl populární webovou stránku Zero Hedge pro zveřejnění článku, který spojuje s epidemií čínského vědce.

Neméně paradoxní jako oznámení, že íránský prezident Hassan Rouhani rozhodl nepoužívat v jeho zemi jakýkoli izraelský produkt, včetně hardwaru nebo softwaru. Možná jim Jack Dorsey mohl pomoci: žádný Twitter těm, kteří ho používají k tomu, aby volali po novém „konečném řešení židovského problému“. Jinak jste jen liberální pokrytci.

05.06.2020 22:50 Daniel Žingor265Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News