Praha Jeruzalém

Hvězdy stříbrného plátna nabádají k odsuzování Izraele ve jménu pomoci Palestincům a přitom zavírají oči před některými z nejhorších porušování lidských práv na světě.

Autor: Daniel Krygier, exkluzivně pro World Israel News

Zhruba 25 celebrit a osobností veřejného života nedávno vyjádřilo své „zděšení“ tím, že podepsalo protestní dopis proti rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa snížit financování Agentury OSN pro pomoc a práci (UNRWA). Dopis byl koncipován londýnskou advokátní skupinou Nadace Hoping a uvádí: „Skutečným cílem tohoto smrtícího útoku je samotný palestinský lid.“.

Trumpova administrativa pozastavila platbu ve výši 65 milionů dolarů UNRWA poté, co palestinská samospráva Mahmúda Abbáse napadla USA za uznání izraelského hlavního města Jeruzaléma a neochotu tohoto hlavního představitele Palestinské autonomie (PA) sjednat mír s židovským státem.

Signatáři jsou např. Hugh Grant, Gillian Anderson, Viggo Mortensen, Emma Thompsonová a Tilda Swintonová. Pokud by si tyto veřejné osoby daly tu práci, aby provedly alespoň základní zjištění, co UNRWA je, rychle by zjistili, že tato skutečně proti Izraelská organizace uměle udržuje arabsko-izraelský konflikt dlouhodobým zmrazením tzv. „uprchlického problému“.

Žijeme v orwellovské době, kdy celebrity, které tvrdí, že podporují lidská práva, je skutečně podkopávají tím, že se připojují k nepřátelům Izraele. Tyto hluboce se mýlící celebrity jsou mnohdy vzorem pro miliony mladých a citlivých lidí po celém světě. V době, kdy „vyprávění“ a „pocity“ nahrazují skutečnost, hollywoodské hvězdy převzaly roli Oráklů z Delphi v 21. století.

Navzdory rozsáhlým #MeToo skandálům, které zasahují Hollywood a širší okruh zábavního průmyslu, neinformované názory vyjádřené celebritami mohou mít často větší váhu než na faktech založená skutečnost. Hollywoodské hvězdy, žijící  nemorální životy, se stále považují za schopné kázat morálku ohledně Izraele, prezidenta Trumpa a kohokoli, ​​kdo nepatří k jejich „liberálním“ fanouškům.

Anglický hudebník Roger Waters si vydobyl druhou kariéru prostřednictvím systematické démonizace a delegitimizace Izraele, která je dobře přijímána mezi tzv. „pokrokovou“ levicí. Pan Waters se stal úzce spojen s hnutím antisemitského bojkotu, odpuštění a sankcí (BDS), které usiluje o zničení židovského státu ve jménu „lidských práv“.

Hollywoodské celebrity málokdy vyjadřují své rozhořčení vůči skutečnému apartheidu, genocidě nebo vážnému porušováním lidských práv v Íránu, Iráku, Sýrii, Saúdské Arábii nebo Severní Koreji. Ani Roger Waters, ani nikdo jiný z jeho „pokrokových“ kolegů nevyjádřili žádnou podporu kurdským lidem, kteří drtivě hlasovali za národní svobodu a nezávislost na Iráku. Utiskované a pronásledované ženy a menšiny v celém muslimském Blízkém východě jen zřídka získávají jakékoli sympatie mezi veřejnými osobnostmi Hollywoodu, které oficiálně tvrdí, že se zastávají ženských práv a zranitelných menšin. Důvod je depresivně jednoduchý: podpora nepřátel Izraele ve jménu „lidských práv“ vám dává status. Podpora skutečně utlačovaných lidí na celém světě, jako jsou Kurdové nebo Tibeťané, vám ho nedá.

11.02.2018 08:32 Daniel Žingor287Zdroj: World Israel News

Klíčová slova