Praha Jeruzalém

Komisař Kobi Šabtaj pochválil policisty, kteří reagovali na útok taranem a zlikvidovali teroristu v Binjaminu.

Od: Israel National News 29. 11. 2022 16:23

Policejní seržanti David Yoel a Menaše Naftali, policisté, kteří v úterý ráno reagovali na teroristický útok taranem, při němž byla zraněna vojákyně, a útočníka zlikvidovali, popsali pronásledování teroristy.

Policisté uvedli: „Všimli jsme si divoce jedoucího vozidla a zároveň jsme slyšeli hlášení o útoku. Uvědomili jsme si, že se jedná o vozidlo teroristy. Rozestoupili jsme se, vozidlo zastavili a stříleli na něj a on pokračoval v útěku směrem na Givat Assaf. Jeli jsme za ním – ohrožoval ostatní řidiče na silnici – a v oblasti kontrolního stanoviště jsme se k němu přiblížili.“

Terorista měl pracovní povolení a asi před měsícem byl zaměstnán v obchodě Ramiho Levyho v Binyaminu. Byl také ozbrojen nožem.

Během pronásledování se seržant major Naftali vyklonil z policejního vozu tak, že horní část jeho těla byla mimo vozidlo, a přesně vystřelil na teroristovo vozidlo, v důsledku čehož terorista narazil do bezpečnostního zábradlí.

„Vystoupili jsme z auta, snažili se o kontaktní styk a rozbili jsme okno teroristova vozu, abychom se ujistili, že je skutečně zneškodněn a nepředstavuje žádné nebezpečí,“ uvedl.

Policejní komisař Jakov „Kobi“ Šabtaj promluvil k oběma policistům a pochválil je za jejich úsilí při zneškodnění teroristy. „Vedli jste si skvěle. Vaše prvotní identifikace podezřelého vozidla ještě předtím, než jste se o incidentu dozvěděli, a následné spojení s incidentem, jehož výsledkem byl mrtvý terorista – to je to, co chci vidět,“ řekl Šabtaj.

 

Komisař dodal: „Chci vyjádřit uznání policistům za snahu o kontakt, soustředění se na úkol, za profesionalitu, díky níž se nakonec podařilo eliminovat teroristu, který zaútočil. To je to, co od našich policistů očekáváme. Policisté jednali tak, jak se od nich očekává a vyžaduje od příslušníků izraelské policie.“

30.11.2022 04:49 Daniel Žingor98Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News