Praha Jeruzalém

Ozbrojení palestinští Arabové unesli tělo sedmnáctiletého Izraelce z Daliyat el-Karmel, který zahynul při nehodě v Jeninu. Probíhají snahy o navrácení těla.

Autor: Elad Benari 23. listopadu 2022, 12:53

Tělo sedmnáctiletého Izraelce zadržují ozbrojení palestinští arabští teroristé ve městě Jenin, bylo v úterý večer uvolněno ke zveřejnění.

Izraelec byl identifikován jako Tiran Fero, student 12. třídy z drúzského města Dalijat el-Karmel jihovýchodně od Haify.

Izraelec byl vážně zraněn při autonehodě v oblasti a byl evakuován Červeným půlměsícem do nemocnice ve městě, kde byl prohlášen za mrtvého.

Když vyšlo najevo, že se jedná o izraelského občana, teroristé se zmocnili jeho těla a nyní ho drží.

Brigády mučedníků Al-Aksá oznámily, že tělo je v jejich držení a že ho odvezly z nemocnice. Jako důkaz předložily fotokopii jeho občanského průkazu.

V současné době probíhají snahy o vydání těla.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že „mladý izraelský občan včera vstoupil do oblasti města Jenin s dalším občanem, a to přes přechod Gilboa. Oba se stali účastníky vážné dopravní nehody a byli převezeni k ošetření do místní nemocnice, kde jeden z nich na následky zranění zemřel.“

„Jeho přítel byl ve vážném stavu převezen k lékařskému ošetření do Izraele. Tělo mladého muže bylo převezeno z nemocnice v Jeninu a očekává se, že bude co nejdříve vráceno jeho rodině v Izraeli, což je nezbytné humanitární opatření,“ uvádí se v prohlášení.

23.11.2022 04:50 Daniel Žingor89Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News