Praha Jeruzalém

V době své smrti byl Farouk Salama podezřelý z plánování dalších teroristických útoků. Pět dalších teroristů bylo zatčeno.

Autor: Gil Tanenbaum, TPS, 3. listopadu 2022

Farouk Salama, terorista napojený na teroristickou organizaci Islámský džihád, který se podílel na nedávných střeleckých útocích proti izraelským silám – a také na teroristickém útoku, při němž byl zavražděn zesnulý policejní seržant major Noam Raz – byl ve čtvrtek sám zabit, když se vyhýbal zatčení během razie provedené izraelskými bezpečnostními silami.

Zátah byl proveden jako společná zatýkací operace IDF, Šin Bet, Jamas (protiteroristická jednotka při izraelské pohraniční policii) a speciálních jednotek v uprchlickém táboře Jenin v oblasti regionální divize Menaše v Samaří.

Podle společného prohlášení mluvčích IDF, Šin Bet a policie bylo při zásahu zatčeno dalších pět teroristů.

V době své smrti byl Salama podezřelý z plánování dalších teroristických útoků.

Farouk Salama byl rovněž podezřelý ze spiknutí s teroristickou skupinou „Lví doupě“, která v poslední době spáchala řadu teroristických útoků namířených proti izraelským bezpečnostním složkám.

Operace byla provedena na základě zpravodajských informací shromážděných Šin Betem. Během útoku jednotky vtrhly do budovy, kde se terorista nacházel, a došlo k přestřelce.

Ten z místa činu utekl a bojovníci ho pronásledovali, během čehož na ně terorista vytáhl zbraň. Izraelští bojovníci odpověděli opětováním palby a teroristu zneškodnili.

Během zásahu jednotky zatkly pět dalších hledaných osob, které u sebe měly zbraň a automat M-16. Zbraň, kterou hledaná osoba na bojovníky namířila, byla zabavena.

V době své smrti sloužil 47letý rotmistr Noam Raz v elitní protiteroristické jednotce izraelské policie zvané Yamam. Byl zabit při přestřelce s palestinskými teroristy v Samaří v pátek 15. května.

Izraelské síly neutrpěly žádné ztráty a zatčení teroristé byli předáni bezpečnostním složkám k vyšetřování.

06.11.2022 05:14 Daniel Žingor104Zdroj: United with Israel

Klíčová slova