Praha Jeruzalém

Stíhačky zasáhly podzemní vojenský areál, který Hamás využívá jako komplex pro vývoj a výrobu raket.

Autor: Elad Benari 4. listopadu 2022 3:33

Izraelské letectvo (IAF) v noci na čtvrtek zaútočilo na cíle v Pásmu Gazy v reakci na raketovou palbu na jižní Izrael, která proběhla o několik hodin dříve.

Mluvčí jednotky IDF uvedla, že stíhačky zaútočily na podzemní vojenský objekt v centru Pásma Gazy, který teroristická organizace Hamás využívala jako komplex pro vývoj a výrobu raket.

„Útok byl proveden v reakci na odpaly z pásma Gazy na izraelské území dnes večer a povede k poškození pokusů teroristické organizace Hamás o posílení a vyzbrojení raketami,“ uvedla.

IDF rovněž uvedla, že „teroristická organizace Hamas nese odpovědnost za to, co se děje v pásmu Gazy, a je to ona, kdo zaplatí cenu za porušování bezpečnosti Státu Izrael“.

Ve čtvrtek večer se po třech měsících klidu ozvaly v izraelských obcích poblíž hranic s Pásmem Gazy sirény rudé barvy.

IDF uvedla, že sirény byly hlášeny ve městech Nirim, Ein HaShlosha a Kissufim, která se nacházejí v blízkosti hranice s Gazou v západní části Negevu.

Jedna raketa byla vypálena směrem k oblasti a byla zachycena systémem Iron Dome. Nedošlo k žádným zraněním. Kromě toho došlo ke třem dalším neúspěšným odpalům raket, které explodovaly na území Gazy.

Předpokládá se, že odpálení raket bylo reakcí Islámského džihádu na likvidaci jednoho z jeho teroristů, Farouka Salameha, v Jeninu ve čtvrtek odpoledne.

04.11.2022 04:54 Daniel Žingor115Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova