Praha Jeruzalém

Teroristé zahájili palbu z projíždějícího vozidla na vojenské stanoviště poblíž Šekemu (Náblus). Vojáci reagovali střelbou na dvě podezřelá vozidla. Již dříve IDF oznámila zrušení částečného uzavření Šekemu.

Teroristé v noci na čtvrtek zahájili přímou palbu na vojenské stanoviště poblíž města Šekem (Náblus).

Jednotky IDF odpověděly zpětnou palbou, která teroristy zasáhla. Mezi izraelskými silami nedošlo k žádnému zranění.

Podle prohlášení jednotky mluvčího IDF „Ke střeleckému útoku z projíždějícího vozidla na vojenské stanoviště poblíž města Náblus došlo před malou chvílí. Síly IDF, které byly v oblasti ve službě, identifikovaly v oblasti dvě podezřelá vozidla a vystřelily na ně, byly zjištěny přímé zásahy. Mezi našimi silami nebyly žádné oběti.“

V prohlášení se také uvádí, že při prohlídkách na místě bylo nalezeno několik nábojnic. Vojáci IDF pátrají v oblasti po dalších podezřelých.

Podle zpráv Palestinských Arabů byl jeden terorista zabit a dva další byli zraněni.

Mezitím se IDF ve čtvrtek večer po vyhodnocení situace rozhodly zrušit částečné uzavření města Šekem (Náblus). Rozhodnutí následovalo po odstranění vůdce teroristické organizace Lví doupě během náletu IDF na úkryt skupiny v Šekemu začátkem tohoto týdne.

Jednotka mluvčího IDF uvedla, že „v rámci průběžného hodnocení situace v divizi Judea a Samaří bylo rozhodnuto o změně způsobu omezení provozu v oblasti města Šechem a o odstranění některých barikád na vjezdech do města.“

Ve středu se čtyři členové teroristické organizace Lví doupě přihlásili bezpečnostním silám Palestinské samosprávy.

Mezi nimi je Mahmúd al-Bána, podle Kan 11 News, jeden z vůdců organizace.

Al-Bána se podílel na střeleckých útocích proti vojákům IDF a byl považován za druhého nejvyššího velitele organizace, uvádí zpráva.

Teroristická skupina „Lví doupě“ je zodpovědná za střelecký útok, při kterém byl zabit voják IDF Ido Baruch, a také za pokus o provedení teroristického útoku v Tel Avivu (útok, který byl zmařen izraelskou policií) a umístění výbušného zařízení na čerpací stanici Kedumim.

Také se pokusili provést střelecký útok v Har Bracha a vrhli granát na vojáky IDF, kteří sousedili s Havat Gilad.

Teroristická skupina má také na svědomí četné střelecké útoky po celém městě Šekem.

Autor: Elad Benari, 28. října 2022

29.10.2022 09:02 Kristýna Kupková145Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News