Praha Jeruzalém

Udai Tamimi, který zabil vojákyni IDF Noa Lazarovou, byl zastřelen v Maale Adumim poté, co zahájil palbu na stráž.

Autor: David Hellerman, World Israel News, 19. října 2022

Palestinský terorista, který byl zabit poté, co ve středu večer zahájil palbu na stráž u vchodu do Maale Adumim, byl identifikován jako Udai Tamimi, stejný střelec, který minulý týden zabil seržantku IDF Noa Lazarovou.

Tamimiho smrtí skončilo desetidenní pátrání po něm – 9. října zahájil palbu na bezpečnostním stanovišti ve východním Jeruzalémě poblíž uprchlického tábora Šuafat. Při tomto útoku byli zraněni další dva Izraelci.

Tamimi zahájil palbu na stráže u vchodu do Maale Adumim ve středu večer. Stráže palbu opětovaly a Tamimiho zabily, zdravotníci United Hatzalah ho na místě prohlásili za mrtvého. Podle hebrejských zpráv měl u sebe granát a nůž.

Čtyřiadvacetiletý izraelský strážce byl se střelným zraněním ruky převezen do zdravotnického střediska Šaare Zedek. Představitelé nemocnice uvedli, že je v lehkém stavu.

Premiér Jair Lapid pochválil bezpečnostní složky za zneškodnění Tamimiho a zraněnému strážci popřál brzké uzdravení.

„Nedáme pokoj, dokud nesložíme ruce do klína každému teroristovi, který napadá izraelské civilisty a vojáky IDF. Proti terorismu budeme postupovat železnou rukou a bez váhání,“ uvedl Lapid v prohlášení.

V úterý policie při pátrání po Tamimim zatkla osm osob podezřelých z napomáhání.

20.10.2022 05:15 Daniel Žingor113Zdroj: World Israel News