Praha Jeruzalém

Střelba na izraelské vojáky a civilisty poblíž Šechemu byla druhou nedělní střelbou.

Autor: David Hellerman, World Israel News, 2. října 2022

Voják IDF, který obsluhoval kontrolní stanoviště v Samaří, byl v neděli večer lehce zraněn palestinskou střelbou.

Následoval tak střelecký útok, který se odehrál dříve během dne na izraelský autobus a taxi vezoucí děti se speciálními potřebami do školy poblíž Elon Moreh.

Podle IDF byla střelba na kontrolním stanovišti zaměřena jak na vojáky, tak na civilisty. Vojáci palbu opětovali a zahájili pátrání po teroristovi.

Záchranáři bez hranic uvedli, že voják byl zasažen do nohy střelbou na silnici mezi obcí Itamar a nedalekou základnou IDF.

Střelba začala ke konci shromáždění, které protestovalo proti ranní střelbě a vyzývalo k většímu zásahu vlády proti palestinskému teroru.

Při ranní střelbě se řidiči taxíku podařilo pokračovat v jízdě na nedalekou armádní základnu, kde byl ošetřen lékaři IDF. V současné době je uváděno, že je lehce zraněn.

Nedělní teroristický útok je nejnovější střelbou v Samaří, přičemž koncem září bylo v Samaří během jednoho týdne zaznamenáno téměř deset takových útoků.

Během jediného večera v tomto týdnu byla hlášena dvojice střeleckých útoků.

Od začátku roku hlásí IDF prudký nárůst počtu střeleckých útoků v Judeji a Samaří. Od začátku roku 2022 došlo k přibližně 70 takovým útokům, zatímco za celý rok 2021 to bylo asi 50 střeleckých útoků.

03.10.2022 06:08 Daniel Žingor111Zdroj: World Israel News