Praha Jeruzalém

Ministryně vnitra vzkázala ministru veřejné bezpečnosti, že policie musí být připravena realizovat příkaz k deportaci teroristovy rodiny.

Od: Israel National News 28. 9. 2022 18:34

Ministryně vnitra Ayelet Shakedová (Židovský domov) dnes vydala oficiální oznámení rodinným příslušníkům teroristy, který zavraždil čtyři vojáky v Armon Hanatziv, podle něhož jim byl odebrán status a v příštím týdnu musí opustit svůj domov v Jeruzalémě.

Shakedová zároveň informovala ministra veřejné bezpečnosti Omera Barleva, že policejní složky musí být připraveny deportaci vymáhat silou, pokud teroristovi příbuzní do 6. října 2022 sami neodejdou.

Ministr Barlev dnes ráno uvedl, že ministryně vnitra má pravomoc deportovat rodinu teroristy.

„Pokud dotyční tuto povinnost nesplní, bude izraelská policie jednat tak, aby rozhodnutí provedla v souladu s ustanoveními zákona, prioritami a operačními potřebami,“ upřesnil Barlev.

Sedm členů rodiny, kterým byl status odebrán, nemá žádný právní důvod k pobytu v Izraeli, a dokud zůstávají na izraelském území, pobývají zde nelegálně a musí být deportováni v souladu se zákonem o vstupu do Izraele.

Podle Shakedové „tyto věci sice platí pro každého nelegálně pobývajícího, ale v tomto případě je obzvláště důležité je okamžitě vyhostit, aby bylo dosaženo účelu rozhodnutí a rozsudku – odradit potenciální teroristy od páchání podobných činů“.

29.09.2022 05:36 Daniel Žingor186Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova