Praha Jeruzalém

Pozemek na Olivové hoře byl zakoupen a je připraven pro platnou oběť – první od zničení Druhého chrámu.

Autor: Nicole Jansezian 27. září 2022

Obětování červené jalovice by se na Olivové hoře v Jeruzalémě mohlo uskutečnit již za 13 měsíců.

Texaský podnikatel Byron Stinson – muž, který se zasloužil o nalezení a pomoc při převozu pěti červených jalovic ze Spojených států do Izraele – řekl ALL ISRAEL NEWS, že nalezení krav připravených k obětování nebylo jediným cílem. Organizace Boneh Israel, v níž Stinson působí, také zakoupila pozemek na Olivové hoře, který splňuje požadavky pro biblickou oběť mimo chrám.

Stinson vysvětlil, že obětování nevyžaduje stavbu nového chrámu. Lze ji také provádět v určité výšce a směru – a pozemek na Olivové hoře tyto požadavky splňuje.

„Je to velký krok – je to obrovské znamení. Pokud budeme schopni obřad provést za rok a půl, až dva roky,“ řekl. „Neznamená to, že chrám bude postaven za rok, za 10 let nebo za 40 let, za 100 let… protože máte popel. Šalomoun měl popel z červené jalovice a pak to trvalo 1000 let.“

„Červená jalovice neznamená, že musíte okamžitě stavět. Myslím si však, že je to jako klíč, který zapne motor,“ dodal.

Pět červených jalovic přistálo v Izraeli zhruba před dvěma týdny za velkých fanfár, oslav, spekulací o konci světa a také zdravé dávky cynismu. Všechny krávy byly některými rabíny označeny za rituálně čisté pro obětování – prozatím. Musí zůstat neposkvrněné a červené, aby mohly být obětovány, až budou starší než dva roky.

V současné době je všem telatům necelý rok a po příjezdu z Texasu 15. září mají být propuštěny z desetidenní karantény.

Hledání takové jalovice probíhalo a v poslední době se jen několik z nich přiblížilo splnění požadavků. Tyto konkrétní krávy jsou zatím nejblíže zdokumentované v nedávné historii, které splňují požadavky.

Popel z červené jalovice je podle 19. kapitoly Numeri potřebný k očištění kněží, kteří budou sloužit v chrámu. Protože se celé zvíře spálí a popel se uchovává a používá šetrně – kropí se do vody z pramene Gihon – v historii bylo vykonáno pouze devět takových obětí.

Přibližně v tuto dobu příštího roku by se nejdříve mohla obětovat jedna z nich – desátá v dějinách. Stinson však vysvětlil, že to také ponechává dostatek času na to, aby některému z pěti obětovaných narostly jiné než červené chlupy nebo se na nich objevila jakákoli vada, která by je učinila pro obětování nedokonalými.

Jako křesťan je Stinson přesvědčen, že je jeho povinností podpořit židovskou oběť, i když tomu sám nevěří, protože „účelem červené jalovice je nechat zvednout závoj“.

„Můžeme je podpořit v tom, aby měli tento obřad červené jalovice, aby byl postaven chrám a aby se konala každodenní oběť a týdenní oběť,“ řekl. „Musíme lépe porozumět tomu, co Bůh zavádí.“

„Všechny tyto věci (Bůh) navrhl jako zrcadlový obraz nebe,“ řekl.

Stinson řekl, že ho motivuje jeden cíl: podporovat jednotu mezi křesťany a Židy.

Spolupracoval s rabíny z Temple Mount Institute – organizace, která se snaží obnovit budoucí chrám tím, že zhotoví fyzické prvky, jak jsou popsány v Písmu, a také vychová kněze. Červená jalovice je velkým dílkem této skládačky.

Nicméně většina Izraelců – sekulárních i věřících – se o tom, že jsou červené jalovce v zemi, ani nedozvěděla, protože o tom hlavní média téměř neinformovala. Mnoho Izraelců považuje Chrámový institut za okrajový proud ortodoxních Židů a nesouhlasí s jeho praktikami.

Zprávou byli povzbuzeni také křesťané, protože se tak dostalo do centra pozornosti učení o konci světa. Ačkoli židovské oběti skončily se zničením druhého Chrámu a křesťané věří, že oběti jsou zbytečné, protože Ježíš svou smrtí na kříži nahradil oběti zvířat, Bible poukazuje na to, že v posledních dnech budou Chrám a oběti znovu zavedeny.

To je významné pro mnoho Židů, kteří věří, že je třeba obětovat, aby bylo obnoveno levitské kněžství, postaven Chrám a prováděny trvalé oběti v Jeruzalémě. Pro ně to znamená, že se blíží vykoupení.

29.09.2022 05:41 Daniel Žingor1848Zdroj: All Israel news

Klíčová slova