Praha Jeruzalém

Bývalý premiér Netanjahu reaguje na Lapidův projev v OSN: Nedovolíme, aby na hranicích Kfar Saby, Petah Tikvy a Netanji vznikl Hamastan.

Autor: Benjamin Netanjahu 23. září 2022 12:12

Dnes večer jsme slyšeli projev plný slabosti, porážky a kapitulace.

Poté, co pravicová vláda pod mým vedením odstranila palestinský stát z globální agendy, poté, co jsme přinesli čtyři historické mírové dohody s arabskými zeměmi, které obešly palestinské veto, Lapid vrací Palestince do popředí světové scény a staví Izrael přímo do palestinské jámy. Lapid již v minulosti prohlásil, že je připraven „evakuovat 90 000 Izraelců, aby byl založen palestinský stát“. Nyní jim hodlá dát stát teroru v srdci země, stát, který bude ohrožovat nás všechny.

Proto vám, Lapide, dávám na vědomí: já a moji přátelé to nedovolíme. Nedovolíme zřízení Hamastánu na hranicích Kfar Saby, Petah Tikvy a Netanji. Nevrátíme Izrael ke katastrofě z Osla. Lapid ohrožuje naši budoucnost a existenci jak v palestinské otázce, tak v otázce íránské.

Zatímco Írán spěje k jaderné dohodě, která ohrožuje samotnou existenci státu Izrael, Lapid nedělá nic. Již více než rok za volantem spí. Na rozdíl od nás Lapid nebojoval proti Íránu v americkém Kongresu, v amerických médiích, v americkém Senátu. Neudělal nic.

Vrátíme Izraeli silnou vládu, která zabrání vzniku palestinského státu, zastaví Írán, obnoví národní čest a vrátí Izraeli světové postavení, které měl a které si tolik zaslouží. Přeji vám všem šťastný a bezpečný nový rok.

23.09.2022 05:16 Daniel Žingor172Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News