Praha Jeruzalém

Jeden zraněný po průniku teroristy do židovské komunity v jižním Hebronu. Po teroristovi se pátrá.

Od: Israel National News 15. září 2022 21:40  

Osmnáctiletý muž byl středně těžce poraněn při střeleckém útoku, ke kterému došlo ve čtvrtek večer v osadě Karmel v jižním Hebronu.

Terorista pronikl do osady a před útěkem střílel do okna ješivy. Pátrají po něm jednotky IDF a členové pohotovostního oddílu osady. Velení domobrany vyzvalo obyvatele, aby se uzavřeli ve svých domovech a zamkli dveře.

Zdravotníci a záchranáři Magen David Adom (MDA) poskytli zraněnému lékařské ošetření a evakuovali ho do nemocnice Soroka v Be’er Ševě, dokud byl se střelným zraněním při plném vědomí.

Záchranář MDA Elad Pass řekl: „Oběť, asi 18 let, byla při plném vědomí a měla střelná zranění v horní části těla. Mluvil a komunikoval s námi. Při ošetřování jsme ho převezli na jednotku intenzivní péče a ve středně těžkém, ale stabilizovaném stavu jsme ho převezli do nemocnice. Na místě je velký počet týmů MDA, které jsou připraveny poskytnout ošetření komukoli, kdo ho potřebuje.“

Oblastní rada Mount Hebron uvedla: „Podrobnosti hlášení z osady Karmel se prověřují. Pokud je známo, je tam zraněná osoba, není jasné jak moc přesně. V současné době je pohotovostní oddělení uvedeno do pohotovosti pro daný scénář.“

16.09.2022 05:19 Daniel Žingor94Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News