Praha Jeruzalém

Stav dvou obětí vážně zraněných při teroristickém útoku se zlepšuje, oběti již nejsou v ohrožení života, tvrdí nemocnice.

Od: Israel National News 15. srpna 2022 9:33

Jeruzalémské zdravotnické středisko Šaare Zedek v pondělí ráno oznámilo, že se stav těžce zraněných při nedělním střeleckém útoku zlepšil.

Při útoku, který se odehrál nedaleko jeruzalémského Starého města, bylo zraněno osm lidí. Arab, který útok spáchal, se sám přihlásil na policii.

Podle Šaare Zedek se stav ženy, která byla v době útoku těhotná, i čtyřicetiletého muže stabilizoval a již nejsou v ohrožení života.

Nemocnice rovněž uvedla, že stav předčasně narozeného dítěte, které se po útoku narodilo, je stabilizovaný a zlepšuje se.

Doktorka Alona Bin-Nunová, ředitelka jednotky intenzivní péče v nemocnici Shaare Zedek, uvedla: „Kojenec stále potřebuje značnou podporu a ještě není mimo ohrožení života. Poskytujeme mu intenzivní léčbu. Doba jeho narození a to, co se stalo před a po porodu, jsou věci, které jsou rozhodující. Trpí nízkým krevním tlakem.“

Lékařské centrum Hadassah Mount Scopus informovalo o stavu devatenáctiletého Elazara Frovera, který byl zraněn spolu se svým bratrem Dovim, když byli oba postřeleni do ramene, když čekali na autobus.

Elazarův stav je považován za lehký, utrpěl zlomeninu a je hospitalizován na ortopedickém oddělení. V neděli dorazil jeho zraněný bratr a oba se v nemocnici znovu setkali.

Asi dvacetiletý muž je ve středně těžkém stavu hospitalizován v lékařském centru Hadassah Ein Kerem. Je plně při vědomí a utrpěl střelná zranění krku a ruky.

16.08.2022 05:36 Daniel Žingor90Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova