Praha Jeruzalém

Terorista Ibrahim al-Nablusi byl zabit při přestřelce, když se ho izraelské bezpečnostní síly pokusily zatknout v Šekemu.

Autor: Chana Robertsová: 9. srpna 2022, 11:21

Síly IDF a jednotky protiteroristické jednotky Jamam v úterý ráno operovaly v Šechemu (Nábulus) a obklíčily dům teroristy Ibrahima al-Nablusiho, aby ho zatkly.

Zpočátku na místo dorazily jednotky IDF a Yamam, zatímco se na nedalekých střechách shromažďovali odstřelovači. Síly vyzvaly al-Nablusiho, aby se vzdal, ale al-Nablusi odpověděl palbou na síly, které palbu opětovaly a házely granáty. Později síly vypálily několik protitankových střel, dokud nebyl al-Nablusi zlikvidován.

Izraelské síly nebyly zraněny. Arabské zprávy tvrdí, že utrpělo zranění deset ozbrojených teroristů.

Ibrahim al-Nablusi unikl zatčení před dvěma týdny a podílel se na střeleckém útoku u Josefova hrobu, při kterém byl zraněn velitel brigády Samaria. Al-Nablusi unikl likvidaci v Šekemu přibližně před půl rokem a je napojen na Brigády mučedníků al-Aksá strany Fatah, k níž patří i předseda Palestinské samosprávy Mahmúd Abbás.

Již dříve al-Nablusi zveřejnil na sociálních sítích nahrávku, na které říká: „Modlete se za mě, jsem obléhán a zemřu jako šahíd (mučedník). Neopouštějte své zbraně.“

Minulý týden bezpečnostní síly zatkly v Jenínu vysoce postaveného teroristu Islámského džihádu Basa’am Asadiho. I během této operace obklíčily izraelské bezpečnostní síly dům hledaného teroristy Asadiho a ocitly se v přestřelce. Síly však operaci úspěšně provedly, Asadiho vyvlekly z jeho domu a zatkly ho.

Asadiho syn později prohlásil, že jeho otec utrpěl zranění, mimo jiné na hlavě.

Asadiho zatčení vedlo k výhrůžkám Islámského džihádu, že provede teroristický útok proti izraelským vojákům a civilistům na hranicích Gazy, což přimělo Izrael uzavřít silnice v oblasti. Když Islámský džihád od svých hrozeb neustoupil, zahájila IDF v Gaze operaci Breaking Dawn.

10.08.2022 05:35 Daniel Žingor133Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News