Praha Jeruzalém

Po rychlé reakci policejní jednotky zatkly podezřelého „při činu“, když se snažil z místa činu utéct.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 3. srpna 2022

Izraelským silám se v úterý podařilo dopadnout teroristu chvíli poté, co hodil zápalnou bombu v komplexu Kever Rachel (Ráchelina hrobka) jižně od Jeruzaléma.

Policie uvedla, že jednotky pohraniční policie již čekaly na teroristu, který házel kameny a zápalné lahve na Ráchelinu hrobku, významné židovské modlitební a studijní místo.

Síly identifikovaly podezřelého, který hodil zápalnou láhev na komplex hrobky. Pohotově reagující síly podezřelého zatkly „při činu“, když se snažil z místa činu utéct.

Záběry z incidentu, které viděla TPS, ukazují teroristu v černé masce a červené košili, jak hází zápalnou bombu směrem ke Kever Rachel. Poté chvíli čeká, co se stane, sundá si masku, otočí se a utíká.

Podezřelý, obyvatel uprchlického tábora Al Aida v oblasti Betléma, byl zatčen a předán policii k výslechu.

V souvisejících zprávách provedly IDF a další izraelské bezpečnostní složky protiteroristické akce na řadě míst v Judeji a Samaří, mimo jiné ve vesnicích Kadum, Urif, Tel, Ein Qinya, Ein HaSultan, Kifal Harat, Al Arub a ve městě Hebron.

Ve vesnici Qabatiya v Samaří zatkli vojáci hledanou osobu podezřelou z teroristické činnosti. Během odchodu jednotek z vesnice na ně několik výtržníků hodilo kameny, improvizovaný granát a zápalnou láhev.

Jednotky rovněž zadržely čtyři hledané osoby ve vesnicích Anata, Abú Šahidam a Bidu.

Bylo nalezeno a zabaveno několik nelegálních zbraní.

V celé Judeji a Samaří bylo zatčeno celkem 12 hledaných osob.

Při žádném z incidentů nedošlo k izraelským obětem.

K zatýkání došlo v rámci operace Wave Breaker, izraelské protiteroristické operace po několika smrtících teroristických útocích, které země zažila v posledních měsících.

04.08.2022 05:41 Daniel Žingor157Zdroj: United with Israel