Praha Jeruzalém

Podle nové zprávy teroristická skupina Hamás a její protějšky v Palestinské samosprávě používají strašlivé násilí k trestání zadržených obviněných z podněcování disentu.

Od: United with Israel, 3. července 2022

Podle nové zprávy organizace Human Rights Watch (HRW) palestinské úřady systematicky mučí disidenty a jednotlivce.

Podle zprávy HRW palestinské bezpečnostní složky „používají samovazbu a bití, včetně bičování nohou, a nutí zadržené osoby do bolestivých stresových poloh po delší dobu, včetně zvedání rukou za záda pomocí lan nebo provazů, aby potrestaly a zastrašily kritiky a oponenty a vynutily si přiznání“.

V loňském roce zemřel hlasitý kritik Palestinské samosprávy Nizar Banát poté, co ho palestinské bezpečnostní síly uprostřed noci v jeho domě zmlátily kovovými obušky. Po této vraždě následovaly týdny protestů, které palestinské síly potlačily násilím.

Přestože HRW má výrazně protiizraelskou agendu, je zjevně ochotna odhalovat strašlivé porušování lidských práv, kterého se dopouští palestinská vládnoucí třída.

Patří sem brutální mučení, kterého se dopouštějí jak miláčci Západu, Palestinská samospráva, tak teroristé z Hamásu v pásmu Gazy.

Podle HRW by dárcovské země měly přerušit pomoc palestinským bezpečnostním složkám kvůli jejich zločinům proti lidskosti.

HRW rovněž doporučuje, aby zdokumentované mučení vyšetřil Mezinárodní trestní soud (ICC). V minulosti palestinští představitelé vyvíjeli na ICC značný tlak a prosazovali jednostranné vyšetřování židovského státu, které bylo odhaleno jako pouhý chabě zakrytý hon na čarodějnice.

Zpráva HRW o mučení Palestinců předvídatelně obsahovala řadu obvinění vznesených vůči Izraeli, který v minulosti obviňovala ze všech neduhů palestinské společnosti.

05.07.2022 05:18 Daniel Žingor98Zdroj: United with Israel