Praha Jeruzalém

Podle jihoamerických zpravodajských agentur byl z Nikaraguy vyhoštěn vysoce postavený palestinský diplomat, který na ambasádě surově zbil pracovnici.

Od: United with Israel, 3. července 2022

Nikaragua nedávno vyhostila palestinského velvyslance Muhammada Amra, který se po vyhoštění vrátil do Ramalláhu, informoval jihoamerický zpravodajský web PanaTimes.

Nikaragua prohlásila Amra za personu non grata poté, co Palestinská samospráva odmítla přijmout jakákoli opatření v reakci na jeho dubnové napadení zaměstnankyně uvnitř ambasády.

Amro ji „pronásledoval a násilím vyvlekl před ambasádu“, uvedly PanaTimes.

Policejní stráž, která hlídala venkovní prostory velvyslanectví, byla svědkem zneužití a podala stížnost místním úřadům.

Uvedla, že viděla, jak Amro pracovnici vleče. Podle výpovědi policistky oběť plakala a křičela.

Mezitím panarabské londýnské médium Al-Araby Al-Jadeed uvedlo: „Velvyslanec se s pracovnicí pustil do vášnivé diskuse, strkal do ní a bil ji, a když utekla do své kancelářské místnosti a zavřela se, … násilím otevřel dveře, zbil ji a táhl směrem ke dveřím velvyslanectví na ulici a nařídil jí, aby už na velvyslanectví nepřicházela.“

Nikaragujské ministerstvo zahraničí po útoku několikrát kontaktovalo Palestinskou samosprávu a palestinské ministerstvo zahraničí, ale nedostalo žádnou odpověď. (Nikaragujské) ministerstvo reagovalo tím, že velvyslance prohlásilo za personu non grata, vysvětluje reportáž PanaTimes.

Tato zpráva dodala, že se „Palestinská samospráva snaží „incident zahladit“ a pokouší se „přivést násilnického velvyslance zpět do Nikaraguy, aniž by to poškodilo vztahy mezi Palestinskou samosprávou a Nikaraguou, která je považována za přítele Palestinců“.

04.07.2022 05:07 Daniel Žingor147Zdroj: United with Israel

Klíčová slova