Praha Jeruzalém

CNN tvrdí, že jednotky IDF úmyslně zastřelily novinářku Al-Džazíry, ačkoli v té době nedošlo ke střelbě ze strany teroristů.

Autor: Gary Willig 24.5.22 22:36

CNN tvrdí, že síly IDF operující v Jenínu úmyslně zaútočily na skupinu novinářů, což mělo za následek smrt novinářky Al-Džazíry Shireen Abu Aqleh.

CNN s odvoláním na experta na výbušné zbraně, forenzní analýzu, výpovědi svědků a analýzu videozáznamu z místa činu tvrdila, že před výstřely, které zabily Abu Aqlehovou, nebyla slyšet žádná střelba ze strany teroristů, alespoň ne v době střelby.

Podle CNN se skupina novinářů shromáždila, aby informovala o izraelském zásahu v Jenínu, když na ně vojáci zahájili palbu a Abú Aqleh zabili.

Izrael tvrdí, že novinářka byla zabita během přestřelky s teroristy v oblasti a že není jasné, která strana vypálila kulku, která ji zabila, zatímco CNN tvrdí, že přestřelka začala až poté, co byla Abu Aqleh zastřelena. Palestinská samospráva odmítla provést společné vyšetřování incidentu a zadržuje kulku, klíčový důkaz, který by mohl určit, která zbraň byla použita. Izrael uvedl, že je možné, že Abú Aqleh byla zabita náhodným výstřelem, např. odrazem.

Jeden izraelský představitel pro CNN poznamenal, že vojáci IDF nestřílejí z M-16 na automat, zatímco teroristé stříleli „bez rozdílu“, ale expert na výbušné zbraně Chris Cobb-Smith pro CNN uvedl, že ho zkoumání videozáznamu vede k přesvědčení, že Abu Aqleh byla záměrně zaměřena a nebyla zasažena automatickou střelbou.

25.05.2022 05:34 Daniel Žingor144Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News