Praha Jeruzalém

Orchestr Firkat Alnoor byl pozván, aby zahrál v Egyptě na Den nezávislosti Izraele, což je první takové vystoupení po několika desetiletích.

Od: Israel National News 21.5.22 23:36

V rámci akcí ke Dni nezávislosti se na izraelském velvyslanectví v Káhiře a v domě izraelské velvyslankyně v Egyptě Amiry Oronové konaly recepce, během nichž poprvé po 40 letech vystoupil v Egyptě izraelský orchestr.

Vystoupil orchestr Firkat Alnoor, jehož členové představují mozaiku komunit izraelské společnosti a kultury.

Orchestr byl založen v roce 2013 s cílem zachovat a oživit arabskou klasickou hudební tradici, patří mezi několik málo orchestrů na světě, které hrají arabskou hudbu z celého arabského světa. Vystupují pod hudebním vedením Ariela Cohena a umělecké ředitelky Hannah Fatya.

Vzrušující a historická návštěva orchestru se uskutečnila díky úsilí pracovníků velvyslanectví a byla přijata s velkým nadšením mnoha hosty, egyptskými i zahraničními.

Velvyslankyně Amira Oron uvedla, že „podobné akce jsou výrazem toho, jak se slova mír a stabilita, tak častá mezi diplomaty, stávají praktickou realitou. Každý den zaměstnanci izraelského velvyslanectví v Káhiře vytvářejí více míru“.

22.05.2022 05:37 Daniel Žingor65Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova