Praha Jeruzalém

IDF oznámily, že vysocí představitelé Hizballáhu využívají civilní leteckou dopravu k maskování pohybu zbraní k Hizballáhu.

Mluvčí IDF v arabštině, podplukovník Avichai Edre’i, dnes ráno (v pátek) odhalil existenci trasy pro pašování zbraní, kterou provozuje syn předsedy Operační rady Hizballáhu.

Podle IDF je otec zodpovědný za koordinaci aktivit organizace s šíitským obyvatelstvem, dialog s mocenskými osobnostmi v Libanonu a řízení informačních a komunikačních mechanismů.

Jeho syn Sid Ratziah je ženatý s dcerou Qassema Suleimaniho, bývalého velitele jednotek Quds, a létá několikrát měsíčně do Íránu z Libanonu, kde žije jeho žena.

Kdykoli je v Íránu, koordinuje přesuny pokročilých zbraní do Hizballáhu pomocí infrastruktury, zdrojů a sítě agentů pod jeho velením, stejně jako pod velením jeho otce a rady Hizballáhu s podporou prvků spojených s Revolučními gardami.

V zájmu zachování utajení jsou během civilních letů prováděny přesuny zbraní, které ohrožují civilisty létající z Íránu na mezinárodní letiště v Damašku, hlavním městě Sýrie.

Hizballáh tím využívá Libanon a jeho občany k terorismu, který slouží íránským zájmům.

„IDF bude i nadále sledovat pokusy Hizballáhu podkopat bezpečnost Státu Izrael a bude jednat podle potřeby pro bezpečnost státu a jeho obyvatel,“ napsal Edre’i.

Autor: Israel National News, 20. května 2022

21.05.2022 07:40 Kristýna Kupková143Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News