Praha Jeruzalém

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov: Skutečnost, že Zelenskyj je Žid, nepopírá nacistické prvky na Ukrajině. Domnívám se, že Hitler měl také židovskou krev.

Od: Israel National News 1.5.22 23:19

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v neděli učinil kontroverzní prohlášení o ukrajinském prezidentovi Volodymyru Zelenském.

„Skutečnost, že Zelenskyj je Žid, nepopírá nacistické prvky na Ukrajině. Domnívám se, že Hitler měl také židovskou krev,“ uvedl Lavrov v komentáři, z něhož citují Kan 11 News.

Ruský ministr zahraničí pokračoval v útocích na ukrajinského prezidenta slovy: „Zelenskyj může podpořit mír tím, že přestane vydávat nezákonné rozkazy svým nacistickým vojákům.“

Lavrov dále uvedl, že „ukrajinské útoky na Donbas jsou jasně zaměřeny na zavedení teroru vůči civilnímu obyvatelstvu“, a dodal, že „Zelenskyj opakovaně mění svůj postoj a Ukrajinci sabotují jednání“.

Není to poprvé, co Rusko srovnává ukrajinské představitele s nacismem. Když zahájil invazi na Ukrajinu, prezident Vladimir Putin prohlásil, že cílem vojenské operace je „denacifikace“ Ukrajiny.

V březnu se němečtí diplomaté obořili na Rusko poté, co ruská mise v Jihoafrické republice zdůraznila tvrzení, že invaze na Ukrajinu je součástí války proti nacismu.

Ruské velvyslanectví v Jihoafrické republice na Twitteru uvedlo, že jeho vláda získala od Jihoafričanů a jihoafrických organizací významnou podporu pro probíhající invazi na Ukrajinu.

V tweetu velvyslanectví přirovnalo invazi na Ukrajinu k válce proti nacistickému Německu za druhé světové války.

O několik hodin později reagovalo německé velvyslanectví v Jihoafrické republice, které ruskou misi v Jihoafrické republice za tento komentář odsoudilo a označilo jej za „cynický“.

„Omlouváme se, ale k tomuhle nemůžeme mlčet, je to příliš cynické. To, co Rusko dělá na Ukrajině, je zabíjení nevinných dětí, žen a mužů pro vlastní prospěch. Rozhodně to není „boj proti nacismu“. Hanba každému, kdo na to skočí. (Žel, na nacismus jsme tak trochu experti.)“

02.05.2022 05:52 Daniel Žingor340Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova