Praha Jeruzalém

Josi Dagan reaguje na útok u Arielu: Stát Izrael musí přestat dávat peníze Palestinské samosprávě.

Autor: Orli Harari 1.5.22 5:11

Josi Dagan, šéf regionální rady Samaří, reagoval v sobotu večer na vražedný útok u vjezdu do Arielu, který se odehrál v noci na sobotu.

„Všichni sdílíme bolest rodiny zabitého a celého izraelského lidu po strašlivém útoku u vjezdu do hlavního města Samaří. Život mladého hrdiny byl zkrácen jen proto, že byl Žid, a to dva dny před Dnem památky a Dnem nezávislosti,“ řekl.

„Zároveň si nelze nestěžovat na politiku zachování ‚palestinské‘ struktury života, která přišla na úkor zachování životů obyvatel Judska a Samaří. Je mi líto, že musím v této době říkat obtížné věci, nicméně tyto věci je třeba položit na stůl.“

„Izraelská vláda akceptuje teroristické útoky v Judeji a Samaří na rozdíl od toho, co se děje v jiných částech země, velké síly jsou nasměrovány na ochranu separačního plotu a stranou zůstává ochrana samotných obyvatel. Odstranění kontrolních stanovišť umožňuje teroristům volný průchod. V uplynulém roce jsme na rozdíl od předchozích let zaznamenali mnoho pokusů o teroristické útoky, které si zatím nevyžádaly oběti na životech,“ řekl Dagan.

„Stát Izrael musí přejít od akceptace k obraně a útoku. Je načase postavit občany Státu Izrael na první místo. Židovskou krev nelze opustit. Tento útok provedla teroristická organizace ‚Palestinská samospráva‘, Brigáda mučedníků Al-Aksá, zatímco Stát Izrael nadále financuje ‚Palestinskou samosprávu‘, která vraždí jeho obyvatele.“

 

„Je čas useknout hadovi hlavu. Zlikvidujte vražednou ‚palestinskou samosprávu‘. Odpovědět na terorismus vojenským úderem a civilní reakcí – skutečným rozmachem osídlování Arielu a celého Samaří, nikoliv prázdnými a prázdnými slovy, ale činy. Izraelská vládo, probuď se,“ uzavřel.

01.05.2022 05:41 Daniel Žingor242Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News