Praha Jeruzalém

Po raketovém útoku na Sderot útočí IAF na teroristické cíle v Pásmu Gazy. Mezitím se na jihu opět rozezněly sirény.

Autor: Elad Benari 21.4.22 5:55

Stíhačky IAF ve středu večer zaútočily na vojenské stanoviště a na otvor teroristického tunelu, který vede do centrální podzemní struktury s chemickými surovinami používanými k výrobě raketových motorů.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že útok povede ke značnému poškození procesu výroby raket v pásmu Gazy. Útok byl proveden v reakci na raketový útok na Sderot ve středu večer.

„Za to, co se děje v pásmu Gazy, je odpovědná teroristická organizace Hamás,“ uvádí se v prohlášení IDF.

Při následném izraelském náletu zaútočily stíhačky na vojenský areál využívaný protivzdušnou obranou teroristické organizace Hamás v reakci na protiletadlovou palbu Hamásu, k níž došlo během prvního útoku IDF.

„Pokus o zásah letadel se nezdařil, letadla nebyla poškozena a nedošlo k žádným zraněním,“ uvedla IDF.

IDF také zaútočila a zničila pozice pro odpalování protiletadlových raket v reakci na pokusy Hamásu o palbu na stíhačky útočící na pásmo Gazy.

Mezitím se ve Sderotu a okolí krátce po druhé hodině ranní místního času opět rozezněly sirény. IDF původně uvedla, že byly identifikovány čtyři odpaly raket, které byly zachyceny zařízením Iron Dome, ale následné vyšetřování ukázalo, že v noci byla odpálena pouze jedna raketa a že sirény byly aktivovány kvůli střelbě.

Kolem 2:40 byly ve Sderotu a v obálce Gazy slyšet další sirény. IDF uvedla, že sirény byly spuštěny v důsledku střelby, která nesouvisela s raketami.

Sirény se ve středu večer rozezněly ve městě Sderot a v lokalitách Ibim a Nir Am v regionální radě Ša’ar HaNegev.

Teroristé z pásma Gazy vypálili jednu raketu, která explodovala na otevřeném prostranství poblíž Sderotu. Střepiny z rakety zasáhly dvůr a auto ve Sderotu. Na místě vypukl požár. Nedošlo k žádným fyzickým zraněním, ale čtyři lidé byli ošetřeni kvůli úzkosti.

Policie oznámila, že sapéři byli povoláni k evakuaci „předmětu raketového typu“ ze dvora ve městě Sderot.

21.04.2022 05:23 Daniel Žingor157Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova