Praha Jeruzalém

Arabská média informují, že bratr telavivského střelce byl zastřelen při útěku před izraelskými silami v Jeninu.

Od: Israel National News 10.4.22 18:11

Média Palestinské samosprávy v neděli odpoledne informovala, že izraelské bezpečnostní síly zastřelily bratra teroristy odpovědného za smrtící střelecký útok v Tel Avivu z minulého týdne.

Podle zprávy agentury WAFA izraelské síly operující ve městě Jenin kontrolovaném Palestinskou samosprávou zastřelily mladého muže ve čtvrti Al-Bajader.

Muž byl zřejmě zastřelen ve svém autě, když se snažil před izraelskými silami ujet.

Podle prvních zpráv se muži podařilo z místa činu uprchnout, přestože byl zraněn.

Mluvčí izraelské armády potvrdil, že izraelští vojáci zahájili palbu na auto, v němž se nacházeli dva bratři teroristy odpovědného za útok v Tel Avivu, ale nemohl potvrdit, kdo byl střelbou zasažen.

„Před chvílí byla ve městě Dier Ghazaleh sousedícím s Jeninem spatřena podezřelá vozidla v sousedství bydliště teroristy, který při čtvrtečním teroristickém útoku v Tel Avivu zabil tři civilisty a desítky dalších zranil. Zpravodajské služby naznačily, že v jednom z vozidel se nacházeli dva teroristovi bratři. Vojáci IDF, kteří byli na místo vysláni, stříleli směrem ke kolům vozidla. Byl zjištěn zásah a vozidlo z místa činu ujelo.“

Mluvčí dodal, že další terorista jedoucí na motocyklu zahájil během operace palbu na vojáky IDF.

„Během operační činnosti střílel podezřelý na vojáky z projíždějícího motocyklu. Vojáci odpověděli střelbou – byl potvrzen zásah.“

11.04.2022 05:50 Daniel Žingor145Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News