Praha Jeruzalém

Íránským hackerům se podařilo zveřejnit přes anonymní platformu pro zasílání zpráv Telegramu izraelský průkaz totožnosti Davida Barnea a jeho letenky.

Od: World Israel News, 17. března 2022

Na komunikační platformu Telegram ve středu unikly osobní dokumenty šéfa Mossadu Davida Barnea, včetně jeho izraelského občanského průkazu, letenek a daňových dokladů, spolu s údajnými satelitními snímky jeho domu a klipem, na němž se během osobního videochatu tváří hloupě.

O skupině s názvem Otevřené ruce se všeobecně soudí, že je napojena na Írán. Spolu s fotografiemi, videem a dokumenty zveřejněnými na kanálu obsahovala zprávu ve znění: „Máme pro Mossad malý dárek; ‚S LÁSKOU pro Davida‘. Šťastný Purim.“

Židovský svátek Purim začal ve středu večer.

Ve vysvětlujícím videu organizace Open Hands tvrdila, že Barneovy osobní údaje získala po nabourání se do databáze jeho místní knihovny v Hod HaSharonu ve středním Izraeli a že ho sledovala od roku 2014.

Členové skupiny hovořili anglicky, arabsky a persky, což je jazyk, kterým se mluví v Íránu.

Uvedli, že našli důkazy o finančních pochybeních ze strany Barnea a že byl „zkorumpovaný“.

Pozoruhodné je, že daňový doklad, který byl součástí úniku, byl adresován Barneově manželce a naznačoval, že izraelským daňovým úřadům dluží pětimístnou částku.

Mezi uniklými osobními fotografiemi byly i snímky Barnea na dovolené v Kodani s rodinou.

Hackeři uvedli, že Barneaovo rozhodnutí odletět do Skandinávie během války v Gaze v roce 2014 svědčí o zbabělosti a „strachu vrytém do srdcí sionistů“.

V roce 2021 ukradli Íránem podporovaní hackeři Black Shadow telefonní čísla a e-mailové adresy izraelských gay uživatelů seznamovací aplikace Atraf a zveřejnili je.

Úřad premiéra v lakonickém prohlášení únik bagatelizoval s tím, že materiály jsou „staré“ a že Barneaův mobilní telefon hacknut nebyl.

21.03.2022 06:25 Daniel Žingor170Zdroj: World Israel News

Klíčová slova