Praha Jeruzalém

Palestinská samospráva o ukrajinské krizi mlčí – má jediný cíl: popřít právo židovského státu na jeho existenci.

Autor: Elder of Ziyon, via The Algemeiner, 3. března 2022

Rada OSN pro lidská práva (UNHRC) v pondělí v Ženevě zahájila své 49. zasedání, na němž bylo rozhodnuto o uspořádání naléhavé rozpravy o Ukrajině.

Jako vždy vystoupila řada vysoce postavených představitelů jednotlivých států. Většina z nich hovořila o svých obavách ohledně Ukrajiny. Mnozí hovořili o výzvách COVID-19 v oblasti lidských práv (včetně Španělska, Thajska a Moldavska) nebo o obavách z jaderné války.

Jeden z představitelů však ignoroval vše ostatní, co se ve světě děje, a držel se svého jediného tématu: Izrael je zlo a svět se k němu chová příliš dobře.

Zde je shrnutí projevu palestinského ministra zahraničí v OSN:

„RIAD AL-MALKI, ministr zahraničních věcí Státu Palestina, řekl, že mezinárodní společenství se každoročně schází, aby diskutovalo o mezinárodních lidských právech a mezinárodním právu v oblasti lidských práv. Skutečnost milionů obětí hrubého porušování lidských práv se však nadále zhoršuje, právo na spravedlnost je nadále ignorováno a panuje kultura beztrestnosti.

„Důvodem jsou dvojí standardy. Dodržování mezinárodních lidských práv a mezinárodního humanitárního práva by mělo být zajištěno všeobecně. Tento sál byl svědkem pobuřujících prohlášení ospravedlňujících válečné zločiny a zločiny proti lidskosti, z nichž mnohé byly spáchány na palestinském lidu. Palestinský lid tím trpěl, přičemž izraelské vládě bylo poskytnuto zvláštní zacházení, které jí umožnilo páchat zločiny zcela beztrestně.

„Stovky palestinských rodin žijí pod nesnesitelnou hrozbou vyvlastnění. Izraelští osadníci se těší právní ochraně, zatímco palestinský lid je za svou obranu trestán. Izrael pokračujel v expanzi a zbavuje všechny Palestince jejich základních práv. Některé státy odměňovaly Izrael zvláštním statusem: jen dvojí standardy a výjimečnost mohly vysvětlit tuto převrácenou realitu.

„Státy, které respektovaly mezinárodní právo, neměly co skrývat; nezakazovaly představitelům OSN ani obráncům lidských práv. Když tak učinily, setkaly se s oprávněným mezinárodním nesouhlasem, a přesto Izrael zakázal mezinárodní vyšetřovatele a prošlo mu to, protože si nepřál žádné důkazy o svých zločinech a mohl počítat se zvláštním zacházením ze strany mezinárodního společenství.

Palestina vyzvala Úřad vysokého komisaře pro lidská práva, aby aktualizoval databázi společností zapojených do nezákonných aktivit v Palestině. Výjimečnost uplatňovaly i některé členské státy, které pokračovaly v práci proti bodu 7 programu Rady pro lidská práva.“

Ani slovo o znepokojení

Chápete to? Žádný jiný stát nemá na pořadu jednání Rady pro lidská práva vyhrazený stálý bod. Žádný jiný národ nemá databázi věnovanou útokům na společnosti, které pracují na jeho území. Ale přesto je vše zmanipulováno ve prospěch Izraele.

Od pondělí bylo ze strany Palestinské samosprávy ohledně ukrajinské krize pouze ticho. Dokonce ani prohlášení o znepokojení nad ztrátami na životech civilistů. Protože „stát Palestina“ má jediný cíl: popřít právo židovského státu na existenci. Má malý zájem na vybudování fungující společnosti, nemá zájem pomoci Palestincům žít důstojný život, netoleruje nikoho, kdo poukáže na to, že jejich vedení je zkorumpované.

UNHRC pro ně není orgánem pro lidská práva a OSN není mezinárodní organizací, která má udržovat světový mír. Pro ně jsou tyto orgány pouze nástrojem, který má být použit k diplomatickému útoku na Izrael, a když jsou použity k něčemu jinému, Palestinci se zlobí.

Tento projev je jen jedním ze stovek příkladů dokazujících, že palestinská entita je sebestředným a zlovolným členem mezinárodního společenství.

06.03.2022 04:41 Daniel Žingor156Zdroj: United with Israel

Klíčová slova