Praha Jeruzalém

Prezident Herzog navštíví příští týden SAE v rámci první návštěvy izraelského prezidenta v této zemi a setká se s korunním princem šejkem Mohammedem bin Zayedem.

Od: Israel National News 25.1.22 18:00

Poprvé v historii uskuteční prezident Státu Izrael prezidentskou návštěvu Spojených arabských emirátů. Během návštěvy, která se uskuteční ve dnech 30. a 31. ledna 2022, se prezident Isaac Herzog setká s faktickým vládcem Spojených arabských emirátů, korunním princem šejkem Mohammedem bin Zayedem Al Nahyanem, vládcem Dubaje, vysokými vládními představiteli a židovskou komunitou. Zahájí také izraelský národní den na výstavě Expo 2020 v Dubaji.

Prezident Isaac Herzog a první dáma Michal Herzogová odletí v neděli 30. ledna 2022 na prezidentskou návštěvu Spojených arabských emirátů na pozvání faktického vládce SAE, korunního prince šejka Mohammeda bin Zayeda Al Nahyana. Prezident navštíví Abú Zabí a Dubaj a uskuteční oficiální setkání s šejkem Mohammedem bin Zayedem, ministrem zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce SAE šejkem Abdullahem bin Zayedem, viceprezidentem, premiérem a ministrem obrany SAE a vládcem Dubaje šejkem Mohammedem bin Rashidem Al Maktoumem a zástupci židovské komunity. Během návštěvy zahájí prezident Herzog národní den Izraele na výstavě Dubai Expo 2020.

Prezident Herzog před svým odletem řekl: „Máme tu čest zapsat se do historie první návštěvou izraelského prezidenta ve Spojených arabských emirátech. Tato významná návštěva přichází v době, kdy jsou izraelský a emirátský národ zaměstnány kladením základů nové společné budoucnosti. Věřím, že naše nové odvážné partnerství změní Blízký východ a bude inspirací pro celý region. Jsme mírumilovný národ a společně rozšíříme historický kruh míru Abrahámských dohod a vytvoříme lepší, tolerantnější a bezpečnější svět pro naše děti. Děkuji šejku Mohammedovi bin Zayedovi Al Nahyanovi za toto laskavé pozvání k prohloubení přátelských pout našich národů.“

26.01.2022 05:22 Daniel Žingor126Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova