Praha Jeruzalém

Vůdce opozice prolomil mlčení a prohlásil, že nebude souhlasit s přiznáním morálního pochybení a bude pokračovat v čele Likudu.

Od: Israel National News 24.1.22 19:17

Opoziční vůdce Benjamin Netanjahu v pondělí večer prolomil své dlouholeté mlčení ohledně jednání o přiznání viny, které vede s generálním prokurátorem Avichaiem Mandelblitem a upřesnil, že nebude souhlasit s žádnou dohodou, v níž by se přiznal k morálnímu provinění a bude nadále stát v čele Likudu.

Netanjahu prohlásil: „Drazí a milovaní občané Izraele, v posledních dnech jste znovu dokázali, že nekráčím sám a že miliony z vás kráčejí se mnou. Velmi jste mě dojali. Povedu i nadále Likud a národní tábor, abych vedl Stát Izrael – vaším jménem.“

„Celá veřejnost vidí, co se děje u soudu a jak probíhalo vyšetřování proti mně. Stačí, aby se případy proti mně uzavřely hned teď, ale ještě se tak nestalo. V posledních dnech se v médiích objevují nepravdivá tvrzení o věcech, s nimiž jsem údajně souhlasil, například tvrzení, že jsem souhlasil s přiznáním morální újmy. To není pravda,“ dodal.

Předseda Likudu dodal: „Vaše mobilizace a obrovská podpora zahřála mé srdce i srdce členů mé rodiny a dává mi více síly, abych vás i nadále vedl a bojoval za naši cestu, pravdu a spravedlnost.“

Pokud by Netanjahu souhlasil s přiznáním morální viny, musel by odstoupit z Knesetu a dalších sedm let by nesměl znovu kandidovat.

Channel 12 News informovaly, že úřad státního zástupce zaslal Netanjahuovým advokátům vzkaz, že dohoda o přiznání viny je možná pouze s příštím generálním prokurátorem, nikoli s Avichaiem Mandelblitem, kterému příští týden končí mandát.

25.01.2022 06:16 Daniel Žingor93Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova