Praha Jeruzalém

Organizace sídlící v Gaze vyzývají palestinskou veřejnost k pomoci při povstání beduínů v Negevu.

Autor: Dalit Halevi 16.01.22 2:51

Vysoký monitorovací výbor národních a islámských sil v pásmu Gazy se v sobotu vyjádřil ke střetům mezi izraelskými bezpečnostními silami a beduíny v Negevu, které vypukly během protestů beduínů proti výsadbě stromů Židovským národním fondem (JNF) v této oblasti.

„Záměrný sionistický útok proti okupovanému Negevu je otevřenou výzvou všem našim lidem, a zejména v Negevu, aby odmítli narukovat do okupační armády nebo jakoukoli formu služby pro stát, který je vyhání z jejich domovů,“ uvedl výbor.

Pochválil beduíny v „okupovaném Negevu“ a posílil jejich ruce v boji proti „osídlování a judaizaci“, zdůraznil, že prudké povstání obyvatel „okupovaného“ Negevu je ranou v srdci „sionistické entity“ poté, co selhala ve své politice „izraelizace“ arabské veřejnosti.

Monitorovací výbor ve svém prohlášení uvedl: „Naše země v Negevu, Galileji, v Trojúhelníku Haifa, Jaffa a Lod a ve všech palestinských městech, vesnicích a osadách na okupovaném území, stejně jako Jeruzalém, Gaza a Západní břeh Jordánu, to vše je země palestinského lidu.“

Výbor vyzval palestinskou arabskou veřejnost, aby pokud možno co nejvíce pomáhala beduínům a posílila tak jejich nezlomnost.

16.01.2022 06:31 Daniel Žingor174Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova