Praha Jeruzalém

B’nai Brith Canada podporuje úsilí o přejmenování geografických míst v Britské Kolumbii, které byly pojmenovány po nacistických kolaborantech.

Organizace B’nai Brith Canada v úterý uvedla, že podporuje snahu o přejmenování geografických míst v Britské Kolumbii, které byly pojmenovány po historických postavách, které kolaborovaly s nacistickým režimem.

Henri Philippe Pétain, jmenovec tří geografických oblastí na hranici Britské Kolumbie a Alberty, sloužil jako prezident Vichystické Francie během nacistické éry. Po válce ho francouzský soud odsoudil za velezradu za rozsáhlou spolupráci s nacisty a za zradu francouzského lidu.

B’nai Brith v prohlášení uvedla, že také podporuje odstranění jména Charlese Bedauxa z geografických lokalit v Britské Kolumbii. Bedaux byl francouzský obchodník známý tím, že využíval svých spojení s nacistickými a vichistickými úředníky pro komerční zisk.

B’nai Brith zastává názor, že Kanada by měla odstranit všechna místní jména, která by ctila ty, kteří v jakékoli funkci kolaborovali s nacistickým režimem.

„Upozornili jsme úředníky úřadu Geographical Names Office na naši podporu občanským iniciativám směřujícím k přejmenování určitých míst,“ řekl Marvin Rotrand, národní ředitel Ligy za lidská práva kanadské pobočky B’nai Brith. „Jsou to odporné postavy, které rozhodně neodrážejí kanadské hodnoty a neměli bychom je žádným způsobem ctít.“

„Henri Philippe Pétain a Charles Bedaux spolupracovali s těmi nejhoršími historickými postavami, aby dosáhli svých hanebných cílů,“ dodal Michael Mostyn, generální ředitel B’nai Brith Canada. „Zeměpisná místa Kanady by nikdy neměla být pojmenována po politováníhodných postavách, které kolaborovaly s nacisty.“

Autor: Israel National News, 12.ledna 2022

15.01.2022 07:31 Kristýna Kupková131Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova