Praha Jeruzalém

„Vláda, která odměňuje terorismus, je pro Stát Izrael nebezpečná,“ prohlásil předseda strany Náboženský sionismus Bezalel Smotrich.

Od: World Israel News, 13. ledna 2022

Na protestním shromáždění před úřadem premiéra v Jeruzalémě ve čtvrtek večer tisíce lidí požadovaly legalizaci mladých komunit v Judeji a Samaří a protestovaly proti demolici ješivy v Homeshi, kde studovala oběť teroru Jehuda Dimentman.

„Přišli jsme sem dnes večer, abychom všem a jmenovitě sobě připomněli: tuto zemi nebudeme řídit ve spolupráci s našimi nejhoršími nepřáteli. Jediný, kdo povede naši zemi, je izraelský národ,“ prohlásil šéf regionální rady Guš Ecion Šlomo Ne’eman.

„Ti, kdo spolupracují s lidmi, kteří fyzicky napadají Židy – pokud jde o náš Negev, Judsko a Samaří, ješivu Homesh a celou zemi – si nezaslouží vést náš národ…“ dodal.

„V boji za naši zemi, náš lid a naši Tóru nebudeme odpočívat ani mlčet,“ řekl.

S odkazem na rozhodnutí vlády zastavit JNF-KKL výsadbu stromů v Negevu řekl předseda strany Náboženský sionismus Bezalel Smotrich: „Negev je zkouškou pro izraelský lid. Homesh je zkouškou pro izraelský lid“.

„Vláda, která odměňuje terorismus, je pro stát Izrael nebezpečná… vláda, která je zcela podporována terorismem,“ uvedl Smotrich s odkazem na zařazení islamistického koaličního partnera Ra’am.

„Varovali jsme před tím při sestavování této vlády a dnes vidíme výsledky… Svrhneme tuto zlou vládu,“ prohlásil Smotrich.

„Tento boj, stejně jako za Homesh, je také za Negev a celou Zemi Izrael,“ řekl předseda regionální rady Samaří Josi Dagan.

Poslanec Likudu Šlomo Karhi řekl, že dav přišel protestovat proti „antisionistické vládě Izraele“, „zničení judaismu a zotročení Muslimským bratrstvem“.

„Homesh už nepadne,“ řekl. „Vymažeme každou vzpomínku na tuto vládu a nastolíme silnou pravicovou vládu v čele s Netanjahuem“.

14.01.2022 03:45 Daniel Žingor141Zdroj: World Israel News