Praha Jeruzalém

Oficiální tisková agentura Palestinské autonomie kritizuje Izrael za likvidaci teroristy, který provedl útok v Jeruzalémě.

Autor: Dalit Halevi , 6. prosince 2021 2:59  

Oficiální tisková agentura Palestinské samosprávy WAFA označila likvidaci teroristy, který v sobotu provedl v Jeruzalémě útok nožem, za „popravu“ a „zločin“.

V článku, který agentura zveřejnila v neděli, se uvádí, že záběry promítané po útoku dokumentují „popravu“ mladého palestinského Araba Muhammada Šulkata Salimy a jsou „dalším důkazem pro svět o zločinech izraelské okupace proti našemu lidu“.

Tisková agentura PA tvrdí, že video ukazuje, jak „okupační vojáci vypálili na Salimovo tělo více než šest kulek, zatímco ležel na zemi, aniž by představoval pro kohokoli nebezpečí“.

„Ministr spravedlnosti“ PA Mohammed al-Šalaldí řekl agentuře WAFA, že „tyto zločiny proti palestinským civilistům spadají pod definici válečných zločinů a zločinů proti lidskosti“.

Tvrdil, že podle mezinárodního práva a mezinárodního humanitárního práva se jedná o „zločin popravy v terénu bez soudu a nezákonnou úkladnou vraždu spáchanou izraelskou vládou“.

06.12.2021 06:11 Daniel Žingor215Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova