Praha Jeruzalém

Společná operace IDF, Shin Bet a policie rozbila rozsáhlou teroristickou síť Hamásu a zmařila plánované útoky. Více než 50 teroristů bylo zatčeno.

Od: Arutz Sheva, 22. listopadu 2021 14:55

Během několika posledních měsíců jednotky IDF společně s ISA (Shin Bet) a izraelskou policií zadržely více než 50 teroristických operativců, kteří byli součástí rozsáhlé teroristické buňky sídlící v oblasti Judska a Samaří s cílem provést různé teroristické útoky v Judsku a Samaří a Jeruzalémě.

V rámci činnosti jednotek vojáci z elitních jednotek, včetně jednotky Duvdevan, zmařili hrozby a zadrželi velký počet operativců.

Zmařená teroristická buňka disponovala mnoha zbraněmi a výbušninami, včetně výbušnin vhodných k sestavení řady těžkých teroristických pásů.

Jedinečná zpravodajská činnost a operativní spolupráce s ISA a izraelskou policií přinesla vojákům účastnícím se operace zpravodajské informace a pokročilé schopnosti zásahu.

IDF bude spolu s bezpečnostními složkami i nadále po celou dobu operovat s cílem zmařit pokusy zaměřené na spáchání teroristických útoků proti izraelským civilistům.

Náčelník generálního štábu generálporučík Aviv Kohavi na setkání s veliteli: „Svou misi jste splnili dobře, zmařili jste rozsáhlou teroristickou síť. Zajistili jste, aby se obyvatelé Izraele cítili bezpečně“.

23.11.2021 06:16 Daniel Žingor198Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News