Praha Jeruzalém

„Hlasy obětí strašlivých zločinů proti lidskosti, kterých jsme byli svědky již v prvních desetiletích tohoto století, nemohou být slyšet přes posedlost takzvané Rady pro lidská práva zaměřit se na Izrael,“ prohlásil Erdan.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 31. října 2021

V pátek se konalo zvláštní zasedání Valného shromáždění OSN, na kterém předseda Rady pro lidská práva Nazhat Shameem Khan představil výroční zprávu UNHRC všem členským státům OSN.

Rozsáhlé části zprávy odsuzovaly a kritizovaly židovský stát, včetně ustavení neobjektivní vyšetřovací komise proti Izraeli po květnové operaci Strážce hradeb, která zcela ignorovala Hamás a jeho útoky na izraelské občany.

Erdan zprávu před shromážděním roztrhal a prohlásil, že „hlasy obětí strašlivých zločinů proti lidskosti, kterých jsme byli svědky již v prvních desetiletích tohoto století, nemohou být slyšet přes posedlost takzvané Rady pro lidská práva zaměřenou proti Izraeli“.

 

„Od založení této rady před patnácti lety se rozhodla obviňovat a odsuzovat Izrael, a to ne desetkrát jako Írán nebo pětatřicetkrát jako Sýrii. Ne, Rada pro lidská práva zaútočila na Izrael 95 rezolucemi. Ve srovnání se 142 rezolucemi proti všem ostatním zemím dohromady.“

Vysmál se Radě OSN pro lidská práva jako „Radě Harryho Pottera, která je schopna nechat zázračně zmizet všechny válečné zločiny a zvěrstva Hamásu, konkrétně 4 300 raket Hamásu vypálených na izraelské civilisty“.

„Tím, že se teroristické útoky Hamásu vybílí a tolik času a energie se soustředí na Izrael, zůstává utrpení obětí největších zločinů lidstva nepovšimnuto. Hanba Vám, hanba Vám, hanba Vám!“ prohlásil.

Na závěr Erdan poznamenal, že „právě na tomto pódiu, v tomto orgánu, bylo samotné právo židovského národa na národní domov prohlášeno za rasistické. Rozhodnutí, které bylo spravedlivě zrušeno. Rozhodnutí, které tehdejší izraelský velvyslanec Chaim Herzog před OSN roztrhal.

„A přesně to by se mělo udělat s touto antisemitskou, zkreslenou a jednostrannou zprávou. Neboť stejně jako ona rezoluce z roku 1975, která sionismus ztotožňovala s rasismem, byla sama o sobě hrubou formou protižidovského rasismu, který nemá v tomto mezinárodním orgánu místo, tak i obsesivní protiizraelská zaujatost Rady pro lidská práva, ztělesněná opět touto zprávou, by neměla mít místo v žádném orgánu, který se zabývá lidskými právy, bezpečností nebo mírem.“

„Jediné místo pro ni je na smetišti dějin antisemitismu, a přesně tak s ní budeme zacházet,“ dodal.

Členy Rady OSN pro lidská práva jsou Saúdská Arábie, Pákistán, Somálsko, Nigérie, Katar, Egypt, Kuba, Čína, Venezuela, Mauritánie, Súdán a Libye.

Rada OSN pro lidská práva je nechvalně známá svou zaujatostí vůči Izraeli, neboť téměř polovina jejích rezolucí se zaměřuje výhradně na Izrael, zatímco války, konflikty a zvěrstva páchaná po celém světě ignoruje.

01.11.2021 06:35 Daniel Žingor871Zdroj: United with Israel

Klíčová slova