Praha Jeruzalém

Stovky Arabů se v blízkosti jeruzalémského Starého města bouří a hází kameny na autobusy MHD a policii.

Od: Arutz Sheva, 19. října 2021 21:35

Desítky policistů a příslušníků pohraniční policie pracovaly dnes večer (v úterý) v oblasti Damašské brány v jeruzalémském Starém městě na rozehnání násilných nepokojů, do kterých se zapojily stovky Arabů.

Zatím bylo zadrženo 22 podezřelých z účasti na porušování veřejného pořádku, násilnostech a házení kamenů na autobusy a policejní jednotky operující na místě.

Osmatřicetiletý muž a šestnáctiletý chlapec byli lehce zraněni kameny, které Arabové házeli na autobus na jeruzalémské Opel Road. Zdravotníci a záchranáři Magen Davidf Adom (MDA) poskytli zraněným lékařskou péči a odvezli je do nemocnic.

Tajná jednotka pohraniční policie operující v oblasti Herodovy brány cíleně zatkla podezřelého po útoku kameny na autobus. Během zatýkání byly na jednotku házeny kameny a láhve a do vzduchu byla vypálena varovná střelba, která měla zahnat narušitele zákona, kteří se nacházeli v oblasti.

Většinu výtržníků policie rozehnala a složky nadále pracují na udržení veřejného pořádku.

Policie k tomu uvedla: „Budeme i nadále rázně a tvrdě zasahovat proti narušitelům zákona, ať už se jedná o nezletilé nebo dospělé, kteří se budou snažit poškodit bezpečnostní složky a lidi na silnicích v této oblasti i jinde.“

20.10.2021 05:44 Daniel Žingor144Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova