Praha Jeruzalém

Podle ministerstva cestovního ruchu přijelo v září do Izraele 34 500 turistů, zatímco před rokem jich bylo v tomto měsíci 15 100.

Autor: Nicole Jansezian, 6. října 2021

Vzhledem k tomu, že míra nakažení virem COVID-19 v Izraeli a počet lidí hospitalizovaných kvůli tomuto viru ve vážném stavu po prudkém nárůstu koncem letošního léta klesá, pracuje ministerstvo cestovního ruchu na plánu, podle kterého by od listopadu mohli do země přijíždět očkovaní individuální turisté.

Turisté – s předem schváleným dokladem o očkování a formulářem zdravotního prohlášení – už mohli do země vstoupit, ale pouze ve skupinách v rámci pilotního programu, který začal koncem května. I ten však byl v polovině srpna zastaven, když se v Izraeli objevila čtvrtá vlna nákazy COVID.

Podle údajů ministerstva cestovního ruchu přijelo v září do Izraele 34 500 turistů, zatímco před rokem jich v tomto měsíci bylo 15 100. To je však stále o 91,5 % méně než v září 2019 – rekordním roce pro cestovní ruch – kdy Izrael v tomto měsíci navštívilo 405 000 turistů.

„Izraelské ministerstvo cestovního ruchu pracuje na nástinu, který umožní individuálním očkovaným turistům, kteří necestují ve skupinách, navštívit Izrael od začátku listopadu, aby se ozdravil průmysl cestovního ruchu a zajistilo se, že stovky tisíc lidí pracujících v tomto odvětví si budou moci vydělat na živobytí,“ uvedlo dnes ministerstvo cestovního ruchu ve svém prohlášení.

08.10.2021 06:28 Daniel Žingor106Zdroj: All Israel news

Klíčová slova