Praha Jeruzalém

Ozbrojení palestinští Arabové zahájili palbu na vojáky IDF během zatýkací operace v oblasti Jenin.

Od: Arutz Sheva, 26. září , 2021 6:40

Ozbrojení palestinští Arabové a jednotky IDF se v neděli brzy ráno střetli během zatýkací operace IDF v oblasti Jeninu a Ramalláhu.

Podle zpráv palestinských Arabů zahájili ozbrojenci během zatýkací operace palbu na vojáky IDF. Vojáci palbu opětovali.

Při střetu bylo zraněno několik palestinských Arabů.

IDF uvedla, že k přestřelce došlo, když vojáci prováděli operace proti infrastruktuře Hamásu v Judeji a Samaří. Při přestřelce byli zabiti čtyři teroristé, uvedla armáda.

Vojenské zdroje poznamenaly, že IDF provádí intenzivní monitorování infrastruktury Hamásu v Judeji a Samaří a načasování zahájení zatýkací operace nebylo náhodné. Mluvčí IDF brigádní generál Ran Kochav poznamenal, že „protože se jedná o infrastrukturu Hamásu a oni mají touhu propojit Západní břeh s Pásmem Gazy, připravují se na odpalování raket“.

V noci se vojáci z jednotky Duvdevan vydali zajmout ozbrojeného teroristu v Jeninu a misi provedli bez jakýchkoli ztrát na životech.

Brzy ráno se armáda pustila do čtyř různých operací s cílem zatknout teroristy: při jedné operaci jednotky Duvdevan zatkly ozbrojeného teroristu, v Bruqinu došlo k přestřelce s ozbrojenci, když byl terorista se zbraní po zásahu zatčen. Ve stejné oblasti v Bruqinu byl při přestřelce s jednotkou IDF zabit terorista.

V Kabatii byl zatčen terorista bez vedlejšího incidentu. Tři teroristé byli zabiti při přestřelce u silně opevněné budovy v oblasti Har Adar.

27.09.2021 06:17 Daniel Žingor118Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News