Praha Jeruzalém

Systém Iron Dome sestřelil raketu vypálenou na izraelské území. Muž a chlapec utrpěli při útěku do úkrytu lehká zranění.

Autor: Chana Roberts, 12. září 2021 21:27

Systém Iron Dome v neděli večer zachytil raketu vypálenou směrem k izraelskému území, potvrdila IDF.

Těsně před zachycením se ve 20:48 v izraelských městech Gabim, Sderot, Ibim a Nir Am, jakož i na střelnici Nir Am a v Sapir College rozezněly sirény protivzdušné obrany.

Je to již potřetí za poslední tři dny, kdy teroristé z Gazy vypálili na Izrael jedinou raketu.

V neděli večer byli lehce zraněni muž a chlapec, kteří utíkali do protileteckého krytu ve Sderotu. Oba byli ošetřeni zdravotníky Magen David Adom (MDA). Třiapadesátiletý muž byl s lehkým zraněním evakuován do nemocnice.

Zdravotníci MDA ošetřili také dvě osoby, které utrpěly šok.

V sobotu večer utrpěl 29letý muž zranění, když utíkal do krytu poté, co se rozezněla siréna po odpálení rakety z Gazy na izraelské území.

O několik hodin později IDF odpověděla útokem na cíle Hamásu, včetně vojenského areálu s několika podzemními dílnami na výrobu raket, vojenského výcvikového zařízení organizace, vojenského tábora s místem pro skladování zbraní a teroristického tunelu.

V pátek večer se v regionální radě Eškol rozezněly sirény poté, co byla z Gazy vypálena jedna raketa směrem na izraelské území a byla zachycena protiraketovým systémem Iron Dome.

13.09.2021 05:03 Daniel Žingor71Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova