Praha Jeruzalém

Policie dopadla čtyři z šesti teroristů, kteří uprchli z věznice Gilboa, včetně vedoucího oddílu, který útěk naplánoval.

Autor: Elad Benari, Kanada, 10. září 2021 20:30

Policie ze severního okresu v pátek večer dopadla čtyři ze šesti teroristických vězňů, kteří počátkem týdne uprchli z věznice Gilboa.

Dva z nich byli dopadeni nedaleko Nazaretu a byli zadrženi bez odporu. V současné době jsou vyslýcháni a budou převezeni do zařízení Izraelské bezpečnostní agentury (Šin Bet).

Zajatými teroristy jsou Yacoub Qadri a Mohammed Ardah z teroristické organizace Islámský džihád. Ardah je vůdcem oddílu, který plánoval a vedl útěkovou operaci.

Druhou dvoučlennou skupinu tvořili Zakaria Zubeidi z organizace Fatah a Mahmad Ardah z organizace Islámský džihád, který byl zajat společně s ním. Byli zajati kolem páté hodiny ranní na parkovišti pro nákladní automobily v regionální radě Šibli-Umm al-Ghanam v severním Izraeli.

Na místo se dostavil komisař izraelské policie Kobi Šabtaj a velitel severního okrsku Šimon Lavi, kteří ocenili práci jednotek.

Byli dopadeni poté, co vzbudili podezření místních obyvatel, kteří je viděli, jak se přehrabují v popelnicích a hledají jídlo. Oba teroristé žádali kolemjdoucí o jídlo, ale činili tak se zakrytými obličeji, což vzbudilo podezření.

Místní obyvatelé zalarmovali izraelskou policii a Šin Bet, které přispěchaly na místo činu.

Pátrání po zbývajících dvou uprchlících pokračuje.

12.09.2021 06:41 Daniel Žingor177Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova