Praha Jeruzalém

Izraelské letectvo na svátek Roš ha-šana udeřilo na Gazu a před úderem vydalo „varování k evakuaci“. Takto to vypadá:

Od: Arutz Sheva, 9. září 2021 12:35

Letouny izraelského letectva (IAF) v pondělí v noci zaútočily na místo výroby raket patřící teroristické skupině Hamás a také na vojenský areál v Chán Júnisu, kde se nachází továrna na beton vyrábějící materiál používaný při stavbě teroristických tunelů.

Areál se nachází v civilní oblasti v blízkosti kulturních památek, mešit a vodárenského zařízení.

Podle mluvčího IDF „byly údery provedeny v reakci na dříve vyslané zápalné balónky na izraelské území“.

Videozáznam útoku, který vojenský mluvčí zveřejnil, však ukazuje preventivní palbu, která slouží jako „varování k evakuaci“ teroristů – což je standardní protokol a součást snahy IDF zabránit tomu, aby se jim během úderů na infrastrukturu stala škoda.

Na to reagovala organizace Torat Halehima, která usiluje o prosazení IDF jako židovské a vítězné armády: „IDF „zaútočila“ na Gazu na svátek Roš ha-šana v „reakci“ na vypouštění teroristických balónů. Proč jsme k tomu všichni lhostejní? Protože si žádný terorista neodnesl ani škrábanec. Proč? Protože proběhlo „varování k evakuaci“. A proč to? Protože jsou Bennett-Lapidova vláda a vysocí představitelé IDF odrazeni od toho, aby teroristům ublížili. A to je celý příběh rozkazů k otevřené palbě.“

09.09.2021 06:11 Daniel Žingor312Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova