Praha Jeruzalém

Bezpečnostní zdroj tvrdí, že izraelští daňoví poplatníci nebudou hradit náklady na masivní půjčku Palestinské samosprávě.

Arutz Sheva, 31. srpna 2021 22:14

Bezpečnostní zdroj dnes večer (v úterý) oznámil, že půjčka poskytnutá Palestinské samosprávě ve výši 500 milionů šekelů sestává ze zálohy z prostředků Palestinské samosprávy, které stát Izrael vybral jménem Palestinské samosprávy na základě dohod z Osla.

„Zdroj této půjčky není z veřejné pokladny izraelských daňových poplatníků,“ zdůraznil bezpečnostní zdroj.

Předseda strany Náboženský sionismus MK Bezalel Smotrich dnes večer prohlásil, že 100 milionů šekelů z celkové částky půl miliardy šekelů, kterou vláda hodlá převést Palestinské samosprávě, bude pocházet z prostředků fondu civilní správy z peněz nashromážděných z plateb židovských obyvatel Judeje a Samaří za pozemky pro výstavbu nebo průmysl.

„100 milionů NIS, které „komisař“ vybere jménem Státu Izrael od izraelských občanů, kteří si koupí dům nebo pozemek v Judeji a Samaří, se v rámci „israbluffu“ převede Palestinské samosprávě a odtud rodinám teroristů,“ uvedl Smotrich.

 

„Izraelská vláda trpí naprostou ztrátou hodnot. Občané Izraele, obyvatelé Judska a Samaří, včetně rodin obětí terorismu, budou financovat teroristy, kteří zavraždili jejich děti. Je to smutné a pobuřující. Vyzývám členy vlády, kteří v sobě ještě mají kapku morálky: Zastavte toto šílenství,“ dodal.

01.09.2021 06:29 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News