Praha Jeruzalém

Policie oznámila, že Barel Hadarya Shmueli podlehl svým zraněním, která utrpěl při nepokojích na hranicích Gazy před více než týdnem.

Od: Arutz Sheva, 30. srpna 2021 15:22

Seržant Barel Hadarya Shmueli, příslušník pohraniční policie, který byl před více než týdnem těžce zraněn při násilných nepokojích na hranicích Gazy, zemřel na následky zranění, oznámila v pondělí odpoledne pohraniční policie.

Šmueli byl střelen z bezprostřední blízkosti v noci na sobotu 21. srpna během nepokojů u hraničního plotu v Gaze, které vyvolal Hamás.

Barel se přihlásil k pohraniční policii a v březnu 2019 prošel výcvikem jako voják. Po výcviku absolvoval kurz pro vstup do tajné arabské jednotky pohraniční policie, po němž se stal součástí jednotky jižního okrsku pohraniční policie (Jamas).

Během služby v jednotce Barel absolvoval odstřelovačský kurz a sloužil jako odstřelovač Yamas. Účastnil se desítek operací zaměřených na maření teroristických aktivit a boj proti závažné trestné činnosti v jižním Izraeli.

Po zásahu do hlavy byl Barel evakuován vrtulníkem do zdravotnického centra Soroka v Be’er Ševě, kde byl přijat na traumatologické oddělení a podstoupil urgentní operaci. Lékaři více než týden bojovali o záchranu jeho života, ale jeho stav se v průběhu týdne zhoršoval a v pondělí svým zraněním podlehl.

31.08.2021 05:41 Daniel Žingor103Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova