Praha Jeruzalém

Předseda regionální rady Samaří Josi Dagan reagoval na Bennettův rozhovor pro New York Times: Prohlášení, že nebude uplatněna žádná suverenita, je nepřijatelné.

Autor: Yoni Kempinski, Washington , 26. srpna 2021 4:43  

Předseda Regionální rady Samaří Yossi Dagan reagoval na výroky premiéra Naftaliho Bennetta v rozhovoru pro New York Times, v němž uvedl, že jeho vláda bude v Judeji a Samaří stavět, nezaloží palestinský stát, ale také nebude uplatňovat suverenitu.

„Premiér Naftali Bennett řekl některé věci, které jsou důležité a některé věci, které nelze v žádném případě přijmout. Prohlášení, že v srdci země nebude zřízen teroristický stát, je důležité prohlášení, stejně jako prohlášení, že tato vláda nebude řešit „izraelsko-palestinský konflikt“,“ řekl Dagan.

 

„Mesiášské pokusy z minulosti, které se snažily dosáhnout řešení tady a teď ústupky výměnou za teror, se neosvědčily a není důvod, aby pokračovaly. Současně je nepřijatelné prohlášení, že neproběhne žádné vyhlášení suverenity, stejně jako prohlášení o omezení výstavby v souladu s přirozeným růstem.“

Šéf samarijské rady zdůraznil, že „suverenita nad Judskem a Samařím je morální potřebou a povinností každého izraelského premiéra. Argument, že Netanjahu také slíbil, že v příštích letech také nebude vyhlášena žádná suverenita, není vhodnou odpovědí, protože úlohou premiéra je prosazovat to, co je dobré pro Stát Izrael a výstavba v srdci země je to, co je dobré pro Stát Izrael.“

„Veřejnost v Izraeli očekává, že v Judeji a Samaří nastane stavební boom. Nepřijmeme situaci omezování výstavby, jak se to děje nyní,“ upřesnil Dagan.

26.08.2021 06:17 Daniel Žingor209Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova