Praha Jeruzalém

V Akkaru na severu Libanonu explodoval tanker s palivem, nejméně 20 lidí zahynulo a nejméně sedm bylo zraněno.

Od: Arutz Sheva, 15. srpna 2021 5:25

Nejméně 20 lidí zahynulo v noci na neděli při výbuchu tankeru s palivem v Akkaru na severu Libanonu, informovala agentura Reuters s odvoláním na libanonský Červený kříž.

Nejméně sedm lidí bylo při výbuchu zraněno a bylo převezeno do místních nemocnic, které nutně potřebují darovanou krev, uvedl Červený kříž.

Libanon se v současné době potýká s velkým nedostatkem pohonných hmot a v uplynulém týdnu došlo k několika případům únosu tankerů.

Nemocnice varovaly, že mají nedostatek pohonných hmot a mohou být nuceny je uzavřít.

„Masakr v Akkaru se nijak neliší od masakru v přístavu,“ uvedl na Twitteru bývalý premiér Saad al-Harírí s odkazem na loňský výbuch v bejrútském přístavu a vyzval libanonské představitele včetně prezidenta, aby převzali odpovědnost a odstoupili.

Libanon nemá vládu od chvíle, kdy předchozí kabinet odstoupil po smrtícím výbuchu v přístavu loni v srpnu. Při výbuchu zahynulo přes 200 lidí, tisíce lidí byly zraněny a velká část města byla zdevastována.

Harírí byl pověřen sestavením nové vlády loni v říjnu, ale funkce se vzdal, když se mu nepodařilo dosáhnout dohody o kabinetu s prezidentem Michelem Aúnem.

Aoun poté pověřil sestavením nové vlády Nadžíba Mikátího.

15.08.2021 06:26 Daniel Žingor129Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova