Praha Jeruzalém

Bývalý premiér Netanjahu naznačil, že by z Bidenovy administrativy mohly uniknout informace o akcích, které Izrael plánuje proti Íránu.

Autor: Yoni Kempinski , 02. srpna 2021 20:06

Předseda opozice Benjamin Netanjahu vystoupil na konferenci Besheva v Jeruzalémě a naznačil, že by ze zdrojů v Bidenově administrativě mohly uniknout informace o akcích, které Izrael plánuje proti Íránu.

Netanjahu se odvolal reagovat na prohlášení ministra zahraničí Jaira Lapida, podle něhož se s americkým ministrem zahraničí Antoniem Bidenem dohodl na politice „žádných překvapení“ vůči Íránu.

Netanjahu uvedl: „V této souvislosti je třeba připomenout, že Lapid jde a vyhlašuje politiku „žádných překvapení“ vůči Íránu. Víte, kolik (amerických) administrativ už takovou politiku požadovalo? Ale já jsem na ni ani jednou nepřistoupil.“

 

Poté bývalý premiér vysvětlil: „Informace poskytnuté Americe uniknou do médií, a tím budou zmařeny naše protiteroristické operace. Proto jsem v posledních deseti letech odmítal žádosti amerických prezidentů, aby nedocházelo k žádným překvapením. Nikdy jsem nesouhlasil s tím, že bych se zavázal je dopředu informovat. Pokud nebudeme mít v této věci nezávislost, nebudeme mít žádnou nezávislost.“

03.08.2021 05:08 Daniel Žingor112Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova