Praha Jeruzalém

V reakci na koncert v izraelském městě Ariel, kterého se zúčastnili Arabové, obvinil politik Palestinské autonomie palestinského zpěváka z vystupování před „osadníky a prostitutkami“.

Od: United With Israel,, 19. července 2021

Palestinská samospráva zatkla palestinského zpěváka za vystoupení v izraelském parku v Samaří.

Deník Jerusalem Post v pondělí informoval, že hudebník, jehož jméno nebylo zveřejněno, vystoupil na večírku pro palestinské zaměstnance izraelské továrny v průmyslové zóně Ariel.

Zdroj listu Jerusalem Post sdělil, že večírek pořádali majitelé továrny, ale nikdo z židovských zaměstnanců se ho nezúčastnil. Zpráva neuvádí, kdy se večírek konal, kdy byl zpěvák zadržen ani jméno továrny. Zpěvák však údajně pocházel z nedaleké palestinské vesnice Kafr ad-Dik.

V průmyslovém parku Ariel, který se nachází mezi osadou Ariel a větším průmyslovým parkem Barkan, působí více než 40 továren a podniků. Obě průmyslové zóny dohromady vytvářejí tisíce pracovních míst pro Palestince i Židy.

Guvernér palestinské samosprávy v okrese Salfit Abdulláh Kmeil obvinil zpěváka, že vystupuje před „osadníky a prostitutkami“, a zároveň se ohradil proti normalizaci s Izraelem.

„Bohužel, zatímco dnem i nocí pracujeme na tom, abychom uchránili naši půdu před konfiskací osadníky. A zatímco za naši zemi padly za oběť tisíce mučedníků a více než milion zraněných, navíc více než milion vězňů, a zatímco se plnou silou stavíme proti normalizaci a to z jakékoliv strany, byli jsme překvapeni, když jeden z populárních umělců vystoupil na prominentním koncertě pro osadníky a před prostitutkami v Arielu,“ uvedl Kmeil v prohlášení.

Guvernér dodal, že byl „šokován“ palestinskými výzvami k propuštění umělce.

„Důrazně varujeme před opakováním takových činů, které urážejí náš lid a jeho spravedlivou věc, a nebudeme mít slitování s nikým, kdo jedná způsobem, který naznačuje normalizaci s vražednými osadníky,“ varoval Kmeil.

21.07.2021 05:16 Daniel Žingor147Zdroj: United with Israel

Klíčová slova